Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspirována Zedem a Karlem z Brd, něco z lískového porostu s lí, 20.04.2015 08:14, Hanýžka(m), (Kvízy)
Výborně, konečně.
1. Štítovka byla jasná, kombinace žlutého třeně a hnědého klobouku nenechá Evropana na pochybách. Pouze Z znejistěl, protože ví, že pracuji i na nových druzích, ale do soutěže by to byla expodpásovka (a navíc ty nové druhy vypadají jinak).
2. O kyji jsem psala, že je to velká vzácnost a barevně jsem vybrala žlutější snímky, přesto se někteří chytili, asi u nich nerostou ani Herkuláci.
3. Syrovinka to je, na akci bylo 5 mykologů, z toho 3 kapacity mezinárodního významu, nikdo neměl stín pochybnosti. Důkazem taky je, že ji snědlo 5 lidí a všichni si pochutnali a to i mlsné jazyky (já).
4. Pavučinec jsem dala hlavně proto, že lokalita byla hodně podobná jako ta Karla z Brd a to by byl superšpek ho najít. Psala jsem o mimořádné vzácnosti, což mohlo napovědět, ale ne zase tak moc. Proto klobouk dolů, že jste rychle zareagovali. Nebo jsem ho dala ještě někam a zapomněla na to?
5. Nápověda od jihu nebyla čtena, jinak by se neobjevovaly další tipy jako třeba třešeň. Komu doma neroste, nemusí ji znát.
Vyhlašuji tedy vítěze. Tady myslím hlavně bodovala trpělivost a tah na bránu spolu s kombinačními schopnostmi. Fotka a blahopřání je tedy pro AlešeJirsu.
Nejvíc však pomohla Tori, bojovala jako tygr, tak jí jednoho tygra domácí výroby posílám.
Zdeno napověděl mandlovník, nikdo mu ale nevěřil, ani on sám sobě, jinak bych nemusela čekat další asi 3 dny. Zedovi věřte, vyplatí se to.
Vevánek věřila Tori, což se taky vyplatí, až na ten strom.