O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 15:43, alesjirsa(m), (Kvízy)

Ahoj všem
Jednak bych zde chtěl poděkovat adminovi za nově přidané zobrazování kategorií u příspěvků.
A nyní přejdu k tématu - takový malý kvíz dřevokazných hub, se kterými se můžete hojně setkat. Budete hádat ?

První

Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 15:43, alesjirsa(m), (Kvízy)

Druhá

Třetí

Čtvrtá

A poslední. Toto už je trochu náročnější, a tak asi budu trochu napovídat. Možná si pamatujete, že byla v určovně. Je to mladá plodnice jedné houby (ke které jsem o dva týdny později zašel, abych se přesvědčil, o jakou houbu ve skutečnosti jde).

Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 18:43, Zdeno(m), (Kvízy)

Byla by ostuda to nezkusit, když jsem teď na opačné straně barikády...
1) ostnateček okrový
2) bránovitec jakýsi
3) měkkouš kadeřavý
4) outkovka rumělková
5) škrobnatec terčovitý

Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 18:49, alesjirsa(m), (Kvízy)

No, beru to, jako že jsi chtěl přehodit 3) a 4). Mám-li to hodnotit stejně, jako to hodnotíš ty, máš 60%. Díky za účast (samozřejmě ještě se klidně můžeš opravovat).

Ta pětka je velice hojná houba, se kterou se jistě všichni často setkáváte. Takhle mladá se však nevídá příliš často.

Re: Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 19:00, Zdeno(m), (Kvízy)

Jasně, špatně jsem se díval na pořadí položek tři a čtyři...

Re: Re: Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 20:56, Pavla, (Kvízy)

Koukám "nová doba". Host vyhazuje vrchního /nic ve zlém, Aleši/, super! U pětky podpořím tip Chorcheeeho - pevník chlupatý? ;)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 21:05, alesjirsa(m), (Kvízy)

Samozřejmě nikoho nevyhazuji. Zdeno má daleko lepší kvízy. Chtěl jsem jen, když už tu tato kategorie je, ji také využít.
A to je právě ono, Pavlo. Chorcheee mi ji určil jako pevníka chlupatého, ale měl pravdu jen z poloviny. Takže dvě položky včetně páté jsou stále ve hře.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 19.03.2015 21:08, alesjirsa(m), (Kvízy)

Takže nápověda k pětce: je to docela blízký příbuzný pevníka chlupatého a také je podobný jednomu druhu outkovky.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malý testík dřevomilek, 20.03.2015 08:23, Honzík(m), (Kvízy)

...žížala?

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30