O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Jarní houby, 18.03.2015 23:03, chorcheee(m), (O přírodě)

Dobrý večer,

tak jsem se dnes vypravil na jarní houby do lomu Hády u Brna. Objevil jsem úžasnou "novou divočinu", jak jsou nazývána místa, kde si příroda zase bere zpět to, co člověk přestal používat.

Re: Jarní houby, 18.03.2015 23:36, Yohaness(m), (O přírodě)

Adidas?

Re: Re: Jarní houby, 19.03.2015 07:34, Zdeno(m), (O přírodě)

Zřejmě, bioverze...

Re: Re: Re: Jarní houby, 19.03.2015 09:36, chorcheee(m), (O přírodě)

"Hebkost a příjemný mechový krok" .

Re: Jarní houby, 18.03.2015 23:03, chorcheee(m), (O přírodě)

Na jarní houby to musí být kraj požehnaný. Výsadby černých borovic jsem prohledával v naději na baňky velkokališné. Ruderalizované křoviny, jasaniny, javořiny...by zas mohly být domovem smržů. Však po pár minutách mi píše SMS kolega a kamarád, že bude v Brně za asi hodinku přestupovat na cestě z Bratislavy do Prahy a můžeme pohovořit neb má asi hodinku čas. Moc času jsem tedy na lokalitu již neměl.

Re: Re: Jarní houby, 19.03.2015 20:30, vlk(m), (O přírodě)

...paráda...v sezónu bych tam prubnul křemílky...

Přesto jsem stihl najít třeba tuto podivnost. Z dáli jsem si říkal, "co to k sakru je? Snad klobouky čirůvek dvoubarvých?" Přijdu blíže a vidím, že je to rozmístěný "polystyrenový chleba". Proč a kým, to mi zůstává utajeno...

Re: Re: Jarní houby, 19.03.2015 08:14, Honzík(m), (O přírodě)

...to spíš někde konečně přišel na to, jak to chutná..."Lepší hlad než jíst ten hnus,už nezblajznu ani kus...."

A ještě takovýto podzemní bunkřík jsem našel. Určitě prohledám ještě za nějaký čas. V takové Nové divočině přec musí být jarních hub hojnost? Co říkáte.

Jednu zajímavější houbičku jsem přesto našel. Boltcovitku mozkovitou (Auricularia mesenterica) v dosti nevzhkedném a seschlém stavu (tu jsem zatím našel jen na "Soutoku". Tady jsem ji nefotografoval jsem.

Dobrou noc všem.

Re: Re: Jarní houby, 19.03.2015 07:37, Zdeno(m), (O přírodě)

Hezké bydlení máš, tak nevykládej pohádky o nalezeném bunkříku a nepoužívej polystyren na vyznačování plochy pro UFO.

Re: Re: Re: Jarní houby, 19.03.2015 08:15, Honzík(m), (O přírodě)

....helehele,...a kde parkuješ motorky...

Re: Re: Re: Re: Jarní houby, 19.03.2015 08:25, Zdeno(m), (O přírodě)

Garáž je vlevo vzadu...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30