O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Zima ještě je..., 01.03.2015 20:00, Zdeno(m), (O přírodě)

Ne, že bych žádné houby nepotkal, ale připomenu, že konec zimy ještě definitivní není...

Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:08, chorcheee(m), (O přírodě)

Tohle se mi líbí. Asi "imobilizovaný" měřík Mnium hornum.

Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:14, Zdeno(m), (O přírodě)

Jo, dočasná imobilizace zapřičiněná fixací vodou ve skupenství tuhém...

Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:00, Zdeno(m), (O přírodě)

Čtvrteční obrázky z Tesáku budou snad dost výmluvné...

A komu se nelíbí, nechť sebere odvahu a klidně je zkritizuje...

Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 21:51, petras, (O přírodě)

Ten pravej smrk v popředí je nějakej divnej

Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:12, Zdeno(m), (O přírodě)

Jo, zaprodal se civilizaci a změnil identitu...Nebo je to reinkarnace?

Nejsem z těch, co se z nezdarů okamžitě opupínkují...Na to mám za sebou dost dobrodružný a dramatický život...

Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:38, vevanek, (O přírodě)

S tou mlhou to vypadá hodně tajemně,ale je to hezké

Zrovna tak ovšem zásadně netleskám císařovým novým šatům, jakkoli rád (a zde často...) chválím a povzbuzuji...

Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:24, basset(m), (O přírodě)

.. pěkné perokresby

Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:50, gazela(m), (O přírodě)

Nemyslím, že to tu ty kazíš....naopak

Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:47, léto, (O přírodě)

Zima ještě je...u nás nějak stále zelená, nejsem si jistej, jestli začala, nebo už skončilaBudu to muset ukázat mladýmu, ať ví, jak zima vypadá.Nádherný, klobouk dolů.

Re: Re: Re: Re: Zima ještě je..., 02.03.2015 20:12, Pavla, (O přírodě)

V jednoduchosti je síla a tohle je FAKT síla ;)

Tož si to přeberte, Zdeno přeje hezký večer a dobrý vstup do nového týdne...

Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:13, karelzbrd(m), (O přírodě)

skvělý, tohle je i moje vidění přírody a v archivu by mi teda nevadily. Všiml jsem si příspěvku fáfy, já myslím, že kritizoval to, že rozkliknutá fotka vypadá předigitalizovaná. No, moje fotky asi taky, je to tím, že fotky pro web rozhodně ve většině případů neprojíždím RAW konvertorem a hned je z rawu přeleju po úpravě do jpg a tak je někdy více, někdy méně, vidět drsnější úprava... Do fotobanky se fotky upravují citlivěji, neboť se předpokládá, že zákazník vyžaduje i větší velikost, tady je to snad jedno, náhled v diskuzi je fakt náhled. Toť můj názor.

Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:26, basset(m), (O přírodě)

.. také dělám z RAW jpg sám, neztrácí se detaily, které udělá konvertor ve foťáku

Re: Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:34, karelzbrd(m), (O přírodě)

já nemyslím Raw konvertor ve foťáku, to jsem nikdy nezkoušel, ale fotku mám v Raw a pak ji začnu natvrdo upravovat a uložím jako v jpg. Samozřejmě to není návod, dělám jen pro potřeby webů, pro sebe ukládám v originál RAW a pokud s fotkou něco chci dále dělat, použiji konvertor v PC a ukládám v tiffu a uložím na 48 bitů.

Re: Re: Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:37, basset(m), (O přírodě)

jj, to jsem přesně myslel, upravuji přímo RAW, ale ne v RAW editoru, a uložím jako jpg

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 20:37, karelzbrd(m), (O přírodě)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 21:47, Zdeno(m), (O přírodě)

Já, ajťácký blb, jsem v RAWu fotíval před pár lety a už dávno zapomněl, jak jsem to tenkrát dělal. Teď jsem chvíli pořizoval RAW i jpeg a experimentoval s oběma systémy. Když jsem okamžitě převedl RAW na jpeg, velmi mi to zredukovalo kapacitu. Teď nejprve upravím RAW, pak převedu na jpeg a tradičně upravím...Pak jsou fotky nad 10MB a lépe se upravuji. Faktem je, když lovím v archivu a nějaká fotka mne zaujme, zpravidla jde o originál v CR2...Postupuji intuitivně metodou pokusu a omylu a je na hlavě, aby si to optimálně přebrala. Ještěže máme odborníky, kteří nasměrují...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zima ještě je..., 02.03.2015 11:02, gazela(m), (O přírodě)

Bóže můj, o čem že to ti lidé mluví? Já mám svoje Picaso a tam je všechno tak snadné...

Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:15, MACEK, (O přírodě)

Zima ve foto krásná, je z Moravy. Ten kámen jsem vídával jako hraniční,HB - Hrabě Boskovice.

Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:27, Zdeno(m), (O přírodě)

Macku, děkuji, doufal jsem, že mne někdo poučí o historii kamene. Obrázek je také z Tesáku v Hostýnských vrších nad Bystřicí pod Hostýnem, kam často jezdím na polepšovňácké zimní olympiády. Byli jsme kdysi průkopníky biatlonu, řada kolegů se jako rozhodčí podílela na úspěchu letošního Světového poháru v Novém Městě na Moravě...Jeden to dotahl až na hlavního rozhodčího. Jó, my chlapci z polepšovny se hned tak neztratíme...Vždy o krok vepředu a z nejhoršího vevnitř...

Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:31, Honzík(m), (O přírodě)

...ta zima je krásná i krutá,asi jako ta slivka co se normálně prodává "pražákům"

Re: Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:36, Zdeno(m), (O přírodě)

No já si přivezl sakra dobrou přímo od kolegů...Bártrový obchod trnkovice za houby kvetl...

Re: Re: Re: Re: Re: Zima ještě je..., 01.03.2015 22:47, Honzík(m), (O přírodě)

...nojo,náš třídní na základce sice moc nepil,...ale prý měl nejlepší chlast na Budějicku

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30