O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Vyluštění a stupně vítězů..., 20.02.2015 22:51, Zdeno(m), (Kvízy)

Asi největším problémem byla ta mechovka obecná zabraná shora. Klouzek tridentský mohl být oranžovější, překvapilo mne rychlé určení pavučince náramkovcového, roste nám v teplých krajích pravidelně a většinou i hojně na jediné lokalitě. Klouzek slizký je dost jasný, našel ho Jáchym na sídlišti. Kopytník evropský je zajímavá kytka, květy nebývají vidět a vskutku voní pepřem...O bronz nebyl zájem, Aleš získal stříbro a vítězem je tentokrát basset odpovědí ve 21:08. Posílám jim něco z kapkových sklizní...

Re: Vyluštění a stupně vítězů..., 20.02.2015 22:54, Zdeno(m), (Kvízy)

a tady je slibovaný obrázek...

Re: Re: Vyluštění a stupně vítězů..., 21.02.2015 09:01, alesjirsa(m), (Kvízy)

Opět ode mne patří Zdenovi díky za kvíz.

1. Na první pohled jsem v houbě viděl klouzka sličného. Klouzek tridentský mě vskutku nenapadl. Až potom, co ho tam mh dal.
2. Tak jsem se zase naučil další novou houbu. Až někdy potkám pavučince náramkovcového, tak bych ho měl poznat.
3. Tam to bylo trochu horší. Prvně jsem chtěl napsat malou nápovědu pro ostatní, jež jsem potom smazal. Tak tady je znovu: Když na stejném místě jako neurčená houba roste hřib koloděj, tak se jeho podmínky výskytu budou aspoň trochu shodovat s podmínkami výskytu neurčené houby.
4. Klouzek slizký, ten už tu jednou byl. Ten byl asi nejlehčí.

Tak se budu těšit zase příští pátek.

Re: Re: Re: Vyluštění a stupně vítězů..., 21.02.2015 20:32, Patrik(m), (Kvízy)

Zajímavá nápověda, ale mě by nepomohla, bo já jsem koloděje v životě nenašel, mechovka nám roste spíše na lokalitě, kaj jsem minulý rok našel stročky trubkovité a spoustu hřibů smrkových...

Re: Re: Re: Re: Vyluštění a stupně vítězů..., 21.02.2015 23:08, alesjirsa(m), (Kvízy)

To já taky koloděje nevídám často. Asi před 2 lety jsem je občas nacházel na jednom místě, ale tento rok jsem tam žádného nenašel a jinde je najdu jen výjimečně.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30