Re: "Život nieje lahký, zato je pestrý!" , 16.02.2015 23:02, chorcheee(m), (O přírodě)
A teď, a to už je fakt k nasrání, neúspěšné hledání tažného oka. „Tak jestli ho nemáš, to se fakt nemáme o čem bavit“. Přeskládal jsem obsah kufru do vnitřku auta. Tam prázdné lahve od piva, 5l demižonky od vína, pohled pro bohy. „Ty vole, vy chlastáte!“ a „dělej, nemám čas!“, neodpustil si traktorista. Oko nikde. Hasiči vyndali z Roomstra svoje, ale mělo větší závit. Už jsem čekal, že mne nechají svému osudu a odjedou a taky že odjeli. Na hasičárnu hledat jiné oko. Ještě před tím komentovali „No jo, to má nějakýho Itala, ty maj levý závity a bůh ví co“, ale – prosím o pozornost, třetí neuvěřitelná náhoda - po pár minutách se vrátili s okem, které přesně pasovalo. Lesotraktorista zahákl řetěz a říká „nasedni, odbrzdi a jen se kochej“. Za pár vteřin bylo auto na zledovatělé silničce. Traktorista odhákl řetěz a odjel. Skoro jsem mu nestihl poděkovat. Vyjet mimo led z odbočky na hlavní suchou silnici se mi dokonce podařilo bez toho, aby hasiči museli tlačit. Rozloučili jsme se a nic za pomoc nechtěli. Jediná má útrata bylo 65 Kč za následné projetí myčkou u Řečkovického Globusu. Bahno na předním skle a na střeše jsem mít nechtěl.
(Začínající outkovka jednobarvá - Cerrena unicolor).