Re: Re: Re: Re: Pozdrav, 16.01.2015 23:25, b.gun(m), (O přírodě)
To ne, bylo to na rybářském webu, kde dělám admina. Byl tam jeden exot, který podváděl s fotkami.
Vyskytla se tam v půlce prosince nesrovnalost s jednou jeho údajně aktuální fotkou z rybolovu na Dunaji, která ale byla na netu zveřejněná už asi 2 roky zpět. Tak jsme se ho dotazovali, co to má znamenat a on se tak různě vyhýbavě vymlouval, že kdysi nafotil spoustu fotek, které prodal známějším fotografům k dalšímu použití a prodeji pod jejich jmény. A že se mu tentokrát žádná pěkná fotka nepovedla, tak použil jednu starší, ale stoprocentně jeho, jen že originál má uložený na disku tisíc kilometrů daleko a tak si ji stáhl z netu. Bla bla bla, prostě důvěryhodnost sama...
No, nedalo mi to a projel jsem si všechny jeho fotky, které na náš web kdy vložil. Co vám budu povídat, dospěl jsem k šíleným číslům - snad stovky fotek stažených z německy psaných stránek (ryby, houby, hmyzáci, ptáci, zvěř, krajinky, momentky z přírody atd.). Třeba v jedné diskuzi ze 40 jím vložených fotek jich bylo minimálně 30 prokazatelně ukradených z netu. A tak jsem strávil přelom roku tím, že jsem si mailoval s lidmi z Rakouska, Švýcarska, Lichtenštejnska a různých koutů Německa, kde jsme si ujasňovali situaci a následně jsem se jim za náš tým omlouval, že takový pitomec se mezi našimi přispěvateli vyskytl. Fakt nechápu, co některé jedince vede k tomu, vytahovat se cizími fotkami. A ty historky o jejich pořízení, kterými je ještě doprovázel (jak se kde plazil, kde a jak dlouho na co číhal, s kým kde a co podnikl, kdo všechno že je jeho kámoš apod.), to už snad musí být duševní porucha...