Re: Dnes - Červený kopec, (Brno, kolem Svratky a nad ní :) II., 16.01.2015 00:12, chorcheee(m), (O přírodě)
Jak mi Joska před časem poradil, přihlásil jsem se do Facebookové skupiny "Houby, hlenky, lišejníky a mechy". Tam mi Lucie Zíbarová poměrně ochotně pomáhá určovat dřevohouby a já zase poměrně ochotně ruinuji svou image u pipinek, které houby neumí, dávají tam nekvalitní fotky, jsou na ně navíc hrdé a dožadují se, aby jim z takových byly houby určovány.
.
Když mi jedna taková napíše "Koupila jsem si zrcadlovka a myslím, že by se fotky neměly moc upravovat". Snad mi dáte za pravdu, že jsem ji musel napsat "Fotky ze zrcadlovky vyžadují úpravy většinou ještě více, než z kompaktu. Pokud tohle nevíš, možná sis ji koupila poměrně předčasně". No nebyla mi za upřímnost vděčná
. Jak mi tu psal nedávno Zdeno "Za upřímnost vděku nečekej".
. Ale uznávám, že má upřímnost je někdy přes čáru a hraničí s neomaleností...
Ale naopak jeden místní (a dost dobrý) amatérský mykolog si mne oblíbil a přestože mu tvrdím, že houby neumím, stále mi posílá dřevomilky k určení. Takto to budu mít asi vždy. 90% lidí mne bude nenávidět (či považovat za blbečka), 10% ve mne najde osobnost a odborníka...