Re: Re: Re: Asko-Ranšpurk, 12.01.2015 18:06, chorcheee(m), (O přírodě)
Ahoj Hanýžko, právě jsem Ti chtěl psát. Poslala bys mi prosím mail na kolegu Tomšovského? Divnodřevohoubu (o které jsme asi mluvili) jsem sebral a poslal Lucii Zíbarové, ta vyloučila Antrodia variiformis (no bodejť rostla na listnáči
) a má podezření na Trametes (Trametopsis) cervina. A právě tahle houba, jak mi psala, putovala mezi rody Antrodia a Trametes, až se Tomšovský naštval a udělal pro něj rod Trametopsis. Takže by ji měl poznat. Ale v hospodě po Mykosvařáku mi z fotky k ní nic neřekl...Sem zvědav, co to nakonec bude. Myslel jsem, že s velkýma chorošema to nemůže být tak těžké, ale když i Velká Lucie Zíbarová váhá (podle položky, kterou jsem ji poslal poštou) a Tomšovský (Jak se prosímTě jmenuje křestním?, já jsem na ty lidi fakt ignorant...) mlčí, začíná mi to připadat dobrodružné
.
Na Ranšpurk jsem vyrazil na slepo. Z Hlavní silnice od Lanžhota je takový hezký by-passek (slabá asfaltečka, asi 300m, která se vrací zas na tu hlavní - byl jsem tam už kdysi s lišejníkářema). Tam jsem zaparkoval před zákazem vjezdu. Cajk. Pak mě zarazila zamčená brána (podle GPS 3,2 km od NPR Ranšpurk. Sprostě jsem zaklel a bránu přelezl. Pak mě míjelo spousta cyklistů. Říkal jsem si, jak se tam dostali. No při zpáteční cestě jsem zjistil, že ve velké bráně je branka, která jde otevřít, a nemusel jsem přelézat
.
Pak jsem šel šel, podle šipečky, až jsem došel k rezervaci. A v ní byla branka, která se dala v pohodě otevřít. Byl jsem Rath, že nemusím už nic přelézat
.