O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 16:48, chorcheee(m), (O přírodě)

Dnes se v mém rodném městě Chocni měla konat mykologická poradna (Po: 16-18 hod). Řekl jsem si, že se půjdu zasocioalizovat, když už mě ty houby zajímají. Na dveřích Orlického muzea kde MK Choceň sídlí bylo napsáno "Přesunoto: Taverna". Tak jsem přešel do Taverny a tady jen nehouboví štangasti na baru. Prostě Choceň .

Piji zde 14° Březňáka a abych měl pocit, že pracuji, dám vám tu další mech. Krásný peříčkový rokytník skvělý (Hylocomium splendens). Určitě jste si ho již povšimli.

...tak a teď přišli do hospody dva houbaři (hledali mykology ), kterým jsem určil 2 mlženky. Nevěřili, že to jsou stejné houby ...

...Kontrolní otázka: Jak by se jmenoval podobný mech (hlavně za vlhka), který by neměl červenou lodyžku?

Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 16:50, chorcheee(m), (O přírodě)

Jo, fotka nebude moje - Nikona jsem nikdy neměl. Prostě jsem ji někde ukradl, ale už nevím kde .

Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 18:23, basset(m), (O přírodě)

Že to nebude Tvá fotka jsem poznal hned na první pohled, není focená interním bleskem

Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 17:10, gazela(m), (O přírodě)

Nevím

Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 17:49, Zdeno(m), (O přírodě)

Možná lesklý?

Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 18:48, Patrik(m), (O přírodě)

Nevím, ale vím, že v mém klíči je jen rokytník skvělý z latinským názvem H y locomium splendens

Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 18:56, chorcheee(m), (O přírodě)

Patriku, xxxxx! Víš, že pravopis neumíš . V nadpisu je to překlep, v textu už to mám správně . Sem právě komunikoval s hospodskými nadšenci hub. .

Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:02, chorcheee(m), (O přírodě)

A dvojníkem rokytníku skvělého je zpeřenka tamaryšková (Thuidium tamariscinum).

Re: Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:05, Patrik(m), (O přírodě)

Aha! Ta je v tom klíči hned o kousek níž, a já furt hledám ve stejném rodě

Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:02, Patrik(m), (O přírodě)

Tak promiň, popravdě, možná to je ten rokytník lesklý, jak říká Zdeno

Re: Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:03, Patrik(m), (O přírodě)

Spíš přesnější by bylo, že si to myslím, že to je rokytník lesklý

Re: Re: Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:07, chorcheee(m), (O přírodě)

Rokytník lesklý, právě koukám, by mělo být synonymum rokytníku skvělého...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:11, Patrik(m), (O přírodě)

Aha, tak proto je jen na internetu a v mém klíči ne

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:42, Zdeno(m), (O přírodě)

Je to tak, myslel jsem si, že nás jen zkoušíš a že ta lodyžka může být i zelená...

Re: Re: Re: Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:29, chorcheee(m), (O přírodě)

Tady mi někdo stále sprosté slovo nahrazuje x kama . Jako by nevěděl, že mají své místo pod sluncem (stupňování by bez nich bylo ploché) a v takové situaci (kdo zná jak reaguje Patrik a jak já) je to podle mne velmi vtipné a trefné. Co na to říká Ing. Miloš Zeman???

Re: rokytník skvělý (Holocomium splendens), 08.12.2014 19:04, chorcheee(m), (O přírodě)

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30