Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Moudrost, 04.12.2014 18:11, chorcheee(m), (O přírodě)
Hezký večer, tak a nyní to ještě dostat do hlavy...
Re: Moudrost, 04.12.2014 18:16, alesjirsa(m), (O přírodě)
Já nemám ani jeden z nich.
Re: Moudrost, 04.12.2014 18:19, Honzík(m), (O přírodě)
...mám ještě asi deset jinejch a je mi to skoro na nic.Ty potvory v tom lese vypadaji většinou úplně jinak...
Re: Re: Moudrost, 04.12.2014 18:28, chorcheee(m), (O přírodě)
A naopak. Když jsem prolistoval nového Hagaru, říkám si proč je tam tolik fotek, když na polovině je ten samý druh . Nejlepší jsou "povlaky a poprašky". Ty se vtipně prolínají celým systémem a tedy celou knihou a vypadají všechny stejně.
Re: Re: Re: Moudrost, 04.12.2014 18:43, Honzík(m), (O přírodě)
...nejlepší je mít svého "Basseta"Jo posílám ti mech...
Re: Re: Re: Re: Moudrost, 05.12.2014 19:45, Patrik(m), (O přírodě)
Ses do toho pustil...dobrá volba literatury, hlavně tu vlevo nahoře u ottove encyklopedie doporučuju, mám ji též, líbí se mi hlavně její dosti podrobná obecná část, kde je spoustu zajímavých informací o evoluci hub, rozvoje mykologie a o houbách jako takových...ottovu encyklopedii ještě nemám, a docela váhám, rozlohově je sice nepřekonatelná, ale z diskusí na nahuby či jinde jsem se dozvěděl, že je tam hodně špatných fotek, někdy dokonce jsou zaměňovány na fotografiích druhy (diskuse na DAMyko) nebo jsou používány špatně zvolené druhové (synonymické nebo už nepoužívané názvy hub) a další chyby......trochu mě to odradilo...
Re: Re: Re: Re: Re: Moudrost, 05.12.2014 19:56, basset(m), (O přírodě)
trochu Tě uklidním - neznám atlas, kde by nebyly chyby - již nepoužívané názvy hub - pojmenování hub se mění tak, rychle, jak rostou houby , prakticky skoro každý den. Stačí se podívat na Index Fungorum, kolik tam je synonym u každé houby - ve starých atlasech jsou také stará jména - ne všechny atlasy mají perfektní fotky - v atlasech, kde jsou kresby hub, také nejsou houby zobrazeny dokonale - atlas jsem zakoupil a teď shromažďuju chyby, o kterých si ostatní myslí, že jsou chyby Je to potřeba brát pozitivně, několik kazů nedělá celé dílo špatné. Je pravda, že mu kazí pověst.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30