Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 13:58, chorcheee(m), (O přírodě)
Včera jsem byl v lese a nafotil hlavně dřevní houby. Přiučuji se od vás ve strategiích a budu si nyní fotečky už trošku šetřit - není jich již tolik. Takže tu dnes dám jeden druh houby a dvě fotografie nehoubové. Nejdříve les. Duby zimní, habry, zde i dost buků. Nějak nechtěj letos moc opadávat...
Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 14:02, chorcheee(m), (O přírodě)
Zas tam mám překlep! Ach...
Re: Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:31, Zdeno(m), (O přírodě)
Pokud si všimnu, hned opravuji...Není-li to ovšem umělecký záměr...
Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:42, Honzík(m), (O přírodě)
...Zdenův styl humoru se mi začíná.....a neřeknu!
Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 18:03, MirekK, (O přírodě)
To je nekde u te stare Sankarske drahy?
Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 13:58, chorcheee(m), (O přírodě)
Dřevomilka. Při pohledu na labyrint mne napadl síťkovec dubový (Daedalea quercina). Ale nějak se mi ta růžová barva nepozdává. Nemohla by to být spíše nějaká trámovka?
Re: Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 15:45, Joska(m), (O přírodě)
Jak píše trochu níže basset: ..."nekorektní barvy, pokud to ovšem nebyl umělecký záměr." Ta lehce fialová se občas vyskytne (pokud se časy nezměnily, tohle foto je z pravěku před pěti lety). Ano, je to síťkovec dubový.
Re: Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 17:44, Zdeno(m), (O přírodě)
Síťkovec dubový...Někdy bývají povrchy plodnic různě zbarveny zřejmě nějakými organismy...
Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:33, Zdeno(m), (O přírodě)
Našel jsem i tyrkysově zelené, zkusím vyhledat...
Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový Lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:43, Honzík(m), (O přírodě)
...zkoušels někdy dřevomilku polejt broskvovým čajem?
velká plodnice z vrchu
Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 13:58, chorcheee(m), (O přírodě)
hymenofor velké
hymenofor malé
A jedna botanická. Lesní brambora - lilek černý (Solanum nigrum). Ty plodíky by měly do zimy zčernat. . Ještě fotografická poznámka (když jsem se tu pasoval do pozice fotomentora). Zvolil jsem fotografování z ruky, s bleskem, na krátký čas. Co je dál, je dokonale tmavé. Může se vám to nelíbit, ale nemohl jsem konat jinak (takto u soudu argumentují všichni váleční zločinci ). Foukal vítr a i kdybych použil stativ, dlouhý čas by mi rostlinu rozmazal skrze pohyby její, nikoli fotoaparátu. Takto je to ostré, kontrastní, poznatelné...
Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 18:50, karelzbrd(m), (O přírodě)
no a poučka číslo xx: když fouká vítr, nefotím květiny
Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 18:53, karelzbrd(m), (O přírodě)
to nemyslím ve zlém. Také jsem to tak dělal, než jsem po letech zjistil, že prostě fotka bleskem, klasicky s vestavěným nebo externím bez hlubších znalostí, je prostě škoda času. Ten stín je prostě rušivý a nežádoucí.
Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 22:05, chorcheee(m), (O přírodě)
Mě prostě tato moje fotka s vestavěným bleskem přijde dobrá. Jinak bych ji sem nedával..
Re: Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 12.11.2014 13:57, chorcheee(m), (O přírodě)
...ale jo, tak s odstupem uznávám, že je ten stín hnusný. - Udělám si rozptylovací zařízení na interní blesk, ju?
Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:35, b.gun(m), (O přírodě)
Sice se této poučky snažím v drtivé většině případů také držet, ale zase je pravda, že jsou místa, kde bych tu kytku asi nikdy nevyfotil, kdybych měl čekat na bezvětří. Samozřejmě je super, když se podaří najít kytku ve slušném světle někde v závětří, kde se dá i bez stativu pokusit o trochu ucházející fotku...
Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:36, b.gun(m), (O přírodě)
...ale někdy se to prostě sejde, že je šero a fouká, tak to zkusím pojmout trochu netradičněji.
Re: Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:54, karelzbrd(m), (O přírodě)
dyť jo, on nejni stín jako stín, že
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 21:01, karelzbrd(m), (O přírodě)
a vítr vždycky nevadí...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 21:02, karelzbrd(m), (O přírodě)
podobně jako ten blesk, jen se musí vopatrně
Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 21:04, karelzbrd(m), (O přírodě)
to není ucházející, to je dobré a promyšlené
Re: Re: Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 21:05, karelzbrd(m), (O přírodě)
sakra, to mělo být k první fotce zlatohlávku
Re: Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:36, Zdeno(m), (O přírodě)
Ráno z okna shlédnu stromy na sídlišti a někdy kategoricky škrtám pavučiny, kapky, drobotinu jako hnojníčky, křehutky...
Re: Re: Kolem Myslivny (Nový lískovec - Kohoutovice, Brno), 11.11.2014 20:16, Zdeno(m), (O přírodě)
Jasně, bylo to na rozkaz...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30