Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Choceň ze začátku listopadu, 10.11.2014 13:43, chorcheee(m), (O přírodě)
Dám pár, né tak starých, restíků a zítra snad už něco nového . Těmto ryzcům bych ve své neznalosti klidně říkal L. hortensis syn. pyrogalus, ale líska tam poblíž nebyla. Yohanes mne možná nasměruje lépe...
Re: Choceň ze začátku listopadu, 10.11.2014 13:43, chorcheee(m), (O přírodě)
Dřevomilka (ty tu nikoho určovat, zdá se, moc nebaví ).
Re: Re: Choceň ze začátku listopadu, 10.11.2014 14:53, Zdeno(m), (O přírodě)
Jen vlka. Ten je vymyslel...
Re: Re: Re: Choceň ze začátku listopadu, 10.11.2014 19:04, chorcheee(m), (O přírodě)
jj, také - přes svůj krátký pobyt mezi vámi - žiji v tom, že "dřevomilka" je Vlkův jazykový vynález. A na jeho počest, nikoli jako vykrádání, si dovoluji tento novotvar používat .
Re: Re: Re: Re: Choceň ze začátku listopadu, 10.11.2014 22:32, Zdeno(m), (O přírodě)
Ještě si osvoj pojmy chladič a čtyřboj a jsi náš...
Další dvě dřevomilky se svrchního pohledu...
...a ty samé ze spodního. Mimochodem, ty dřevohouby bych se zrovna docela rád naučil. Poradíte mi nějaké stránky (jiné než Nahuby.sk), kde jsou nějak přehledně zpracované? Díky!
Re: Re: Choceň ze začátku listopadu, 10.11.2014 14:55, Zdeno(m), (O přírodě)
Vlevo outkovka pestrá, vpravo bych tipnul šedopórku osmahlou...
Re: Re: Re: Choceň ze začátku listopadu, 10.11.2014 19:08, chorcheee(m), (O přírodě)
Děkuji! Nebude to snad působit namyšleně,když přiznám, že takto jsem také hádal. Za 1/2 správného odhadu však vděčím Hanýžce, která mne s rodem Bjerkandela před týdnem a kousek seznámila.
A toto poslední dobou často nacházím. Takový jílovitý hrad. Snad od velkých lesních žížal. Což?
takováto velká ďoura do toho zespod vede... A chtěl jsem dát na závěr kolonii rumělnic (Pyrrhocoris apterus) na bázi kmene lípy, ale bylo by přes limit (a rumělnice znáte)
Re: Re: Choceň ze začátku listopadu, 11.11.2014 08:04, Zdeno(m), (O přírodě)
Rumělnici ne, ale ruměnici pospolitou ano...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30