Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Králicko a Jeseníky 2, 05.10.2014 13:20, chorcheee(m), (O přírodě)
Tak v takovémto biotopu už houby skoro nemají kde růst. Nebo je spíš není vidět? Suchý vrch, 990 m/m.
Re: Králicko a Jeseníky 2, 05.10.2014 13:30, chorcheee(m), (O přírodě)
prosímvás, ještě dotaz: Já jsem lenoch a tak tu nahrávům fotky v plném rozlišení, vida, že si s tím server poradí. Ale poradí si s nimi různě. Někdy fotku zmenší jen nepatrně, jindy v 1:1 zobrazení nevyplňuje ani okno prohlížeče v běžně nastaveném rozlišení. Je to tak, že když fotka obsahuje hodně detailů (třeba ty moje dnešní šupinovky) a danou jpg. kompresí nejde dosáhnout pořadované datové velikosti, přistoupí server k drastičtějšímu downsamplingu?
Re: Re: Králicko a Jeseníky 2, 05.10.2014 16:54, Joska(m), (O přírodě)
Dej si to do rubriky "Vývoj stránek", admin ti určitě odpoví.
Re: Re: Králicko a Jeseníky 2, 05.10.2014 17:27, admin(m), (O přírodě)
Ahoj, pokud je datová velikost fotky menší než 300 kB, tak ji systém nijak neupravuje a nahraje ji, tak, jak je. Když je fotka větší než 300 kB, zmenší se automaticky na šířku 1000 pixelů (čímž se dosáhne i zmenšení datové velikosti, přibližně na oněch 300 kB) A prakticky je to, tak jak píšeš, hodně detailů obvykle znamená větší datovou velikost - nad 300 kB a pak se zmenšuje. Stačí takto?
Re: Králicko a Jeseníky 2, 05.10.2014 18:04, Honzík(m), (O přírodě)
...na Šumavě v této výšce rostou
Re: Králicko a Jeseníky 2, 05.10.2014 13:20, chorcheee(m), (O přírodě)
Hoří les!
Marně jsem se snažil aby královský pár i dvořané byli všichni ostří. Takové hloubky ostrosti jsem nedosáhl a to už jsem byl na f8! PS: všimněte se prosím, že královně pučí z nohy robátko (sem si všiml až na monitoru ).
podzim...
Límcovky měděnkové?
Re: Re: Králicko a Jeseníky 2, 05.10.2014 17:21, P.T.(m), (O přírodě)
ano
Se mi budete smát, ale asi můj prvonález šupinovky kostrbaté - triviality, která je tu každou chvíli... a do Jeseníků jsme se zase nedostali. Tak zítra (i když tam jsem toho moc nevyfotil).
potvrzuji určení
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30