Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Malej odpolední mykokvíz:o)), 25.10.2012 13:40, Forrest Run(m), (O přírodě)
Kontrolní otázka: Copaže jsem to fčera našel na loukách u Berouna za mykošpek?;-) V počtu několika set(!) kusů? Moje poděkování a nehynoucí dík patří Honzíkovi Houškovi, kterej mě tam vzal na svoje plantáže Čirůvek dvoubarvých.....Náhoda přeje připraveným!:o))) Hanz objevil ty nekrásnější hnízda-intuice tohodle Chlapíka je naprosto neskutečná-je možno ho vypustit v jakýmkolif biotopu a brzo vyslídí jak nejlepší místo na bagring, tak na zvláštnosti!:o)) Nasbírali jsme plný košíky dvojbarvek....Láďo Květnatče, volal jsem i panu P., abych se poptal, jak se daří královákům, a i okolo něj jedou Č.dvoubarvý jak divý!:-) Nasápali jsme i bedle a našli jsme aj dost dalších zajímavůstek jak z rodu Hygrocybe, tak i ryzců, čirůvek a pak taky nějaký UFO, který sem příležitostně lupnu na určení zkušenějším determinátorům!:-)
Re: Malej odpolední mykokvíz:o)), 25.10.2012 13:40, Forrest Run(m), (O přírodě)
Tady jsem se nemohl rozhodnout, jestli světlejší.....
..nebo spíš noirovější...posuďte sami!:-)
Re: Re: Malej odpolední mykokvíz:o)), 25.10.2012 17:24, Yohaness(m), (O přírodě)
No tak určitě..., to bude asi Hygrocybe ara-ararauna...
Re: Re: Re: Malej odpolední mykokvíz:o)), 25.10.2012 19:07, Forrest Run(m), (O přírodě)
Je to tak, Draku!:-) Mám pro Tebe zajímavýho ryzce vod Berouna.....statnej, růžovo-oranžovej, s postupně fialovějící (relativně kratší) hnátičkou....co mě zarazilo, že nikde v jeho okolí nerostl žádnej "obvyklej" mykorhizní strom......jen trnky, hloh a javor babyka......na poranění v lupeníčku tak zvláštně tyrkysověl a mlíko neronil skoro žádný, jen takový pidi krvavý kapičky v klóbrcu nad lupeníčkem....chuť i vůně mírný...fotky máš za chvilku v mailu....olééé!:-)
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30