O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:21, Patrik(m), (O přírodě)

Jen musím na začátku dodat - můj problém ze včerejška stále přetrvává - napadlo mě však několik teorií:
1. našel jsem možnou souvislost s novou aktualizací google chrome, kdy hodně lidí má podobný problém - nelze se přihlásit či zobrazit některé stránky.
2. web mi napadl malware nebo něco takého, co mi brání v přístupu (což bude asi horší).
3. nejprve jsem si myslel, že problém je v mém počítači, ale z jiného počítače - kde je taky google chrome prohlížeč, se mi přihlásit také nepodařilo.
První možnost bych mohl vyloučit, kdybych to zkusil na jiném prohlížeči... No ale jinak otázka pořád přetrvává, budu velmi vděčný za jakýkoliv dobrý nápad...

Ale teď už dost problémů a přejdu k samotným houbám...doteď jsem záviděl, jak všichni nacházejí pavučince a já neviděl ani jeden druh - to jich je u nás 400 druhů... až do dneška
Představím vám několik barevných druhů, které jsem nedávno fotil. Začneme od bílé... určitě všichni poznáte

Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:31, karelzbrd(m), (O přírodě)

no, tak to je jasné, nekteré uložené přihlášení se prostě při přechodu na jiný prohlížeč nenastaví znovu a pak je již rozbité. máš nějaký antivir? Víc ti neporadím, sám jsem si prošel mnoha průsery na PC, ale nějak jsem to vyřešil, ale neumím to, abych mohl radit druhému.

Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:34, Patrik(m), (O přírodě)

mám eset nod32 antivirus

Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:39, Honzík(m), (O přírodě)

...zkus Ibalgin

Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:40, karelzbrd(m), (O přírodě)

jo, ten je dobrej, já jen jestli vůbec něco používáš... Jinak, vrátit změny v PC do nějaké doby před kolapsem...

Obnovení systému - Microsoft Windows
windows.microsoft.com/cs-cz/windows7/products/.../system-restore
Instalace programu nebo ovladače může někdy způsobit, že systém Windows pracuje pomalu nebo se chová nepředvídatelně. Nástroj Obnovení systému může ...

Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:47, Patrik(m), (O přírodě)

Je pravda, že windows se mi včera aktualizoval, ale nevím, jestli to třeba není problém internetový, jak už jsem psal, nešlo se mi přihlásit ani na jiném počítači....

Re: Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:54, basset(m), (O přírodě)

pokud to nešlo ani na jiném, je Tvůj OK

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 22:36, basset(m), (O přírodě)

Používáš Chrome? Zkusil si se přihlásit jiným prohlížečem?

Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:22, Patrik(m), (O přírodě)

Teď něco žlutého...vidím po druhé v životě

Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:37, Zdeno(m), (O přírodě)

Po druhé, správně podruhé, je číslovka řadová...Po druhé je pořadí...Následuje třetí...Tys viděl teprve podruhé v životě opeňky nebo to považuješ za něco jiného?...

Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:42, Patrik(m), (O přírodě)

Jo díky za upřesnění, a jak říkáš, je to po druhé v životě co jsem je viděl, poprvé letos v červnu na Slovensku, asi sem je minulý rok přehlížel...

Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:54, Zdeno(m), (O přírodě)

Ne, je to podruhé...Házení hrachu na stěnu...

Re: Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 07.09.2014 00:38, gazela(m), (O přírodě)

Patriku, je zajímavé, že "poprvé" napíšeš dobře, "podruhé" už ne...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 07.09.2014 14:07, Honzík(m), (O přírodě)

...když on už v tý době kdy píše "podruhé" nejspíš přemejšlí o něčem dalším

Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:25, Patrik(m), (O přírodě)

A něco červeného...těchto ještě bezejmených pavučinců tam bylo desítky...překrásný pohled...lupeny žluté, dužnina mladých plodnic taktéž, od báze lehce oxiduje do modra...

Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:26, Patrik(m), (O přírodě)

A něco fialového...po roce zas plné lesy těchto krasotin...určitě poznáte, kdo nepozná, ten může hádat

Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:26, Patrik(m), (O přírodě)

Jejda, foto!!!

Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:32, karelzbrd(m), (O přírodě)

lakovka?

Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:35, Patrik(m), (O přírodě)

Jasně, ametystová, na některých místech jsou jich opravdu stovky

Re: Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:45, Patrik(m), (O přírodě)

No, možná přeháním, ale na některých místech jsou skupinky, které pokrývají pár metrů čtverečních 1 - 2, přibližně, jsou to odhady, ale víc jak sto bych jich určitě na tom místě napočítal

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:52, Pavla, (O přírodě)

Já jich taky dneska pár stovek, ehm ... tedy jen PÁR, jsem pochopitelně chtěla napsat, viděla

Re: Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:38, Zdeno(m), (O přírodě)

Si děláš srandu?...

Re: Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:36, Honzík(m), (O přírodě)

lakovka?

Re: Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:37, Honzík(m), (O přírodě)

...houba???

Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:28, Patrik(m), (O přírodě)

Mezi rostlinnými zbytky vyhazovanými do lesa vyrostla skupinka těchto ústřičných...

Re: Re: pestrobarevné houby..., 07.09.2014 07:04, Zdeno(m), (O přírodě)

Staré kupované mycelíum plodí ještě i po vyhození. V osmdesátých letech jsme jezdili na skládku vyplozeného substrátu z hlívárny. Občas to bývaly hody...

Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:31, Patrik(m), (O přírodě)

A na závěr něco hřibovitého...hřib osmahlý...někde jsem četl, že se k jídlu příliš nehodí, ale nevím...bohužel, četl jsem to až, když už byl pokrátý na guláš...

Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:32, Patrik(m), (O přírodě)

A nakonec hřib červený...

Re: pestrobarevné houby..., 06.09.2014 21:40, Patrik(m), (O přírodě)

Jo a ještě jeden druh, poradíte prosím s určením??? Rostla pod osikami ve skupince, klobouk max. 2 cm, mladé plodnice měly pavučinku, mám tip na vláknici křivonohou, ale nevylučuju ani pavučince...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30