O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

V lese je živo..., 29.07.2014 18:43, Patrik(m), (O přírodě)

Dnes nafocených cca 20 druhů hub, další jsem nefotil, protože už je vyfocené mám ...menší skupinka číšenek

Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:18, basset(m), (O přírodě)

Vidíš, já často fotím stejné druhy, protože si myslím, že je tentokráte nafotím líp
Navíc jedna fotka často nestačí k nějakému lepšímu poznání dané houby - nafotíš mladé, starší, staré, v jiném prostředí, z jiného úhlu apod.

Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:20, Mahony(m), (O přírodě)

Musím reagovat, už to nevydržím, Souhlasím s tebou, nechápu, jak někdo může říct, že má nafoceno, fotím pořád a neustále, třeba i to samé, teda pořád dokolalala ...

Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:48, vlk(m), (O přírodě)

...on k tomu kluci taky dospěje...jak tu říkal jeden moudrý muž : ,,opakování je matka moudrosti,,...

Re: Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 20:01, Zdeno(m), (O přírodě)

Víra, že všechno jednou překonám a že ten nejlepší obrázek teprve bude, by měla být krédem každého člověka, který chce dělat věci pořádně a důsledně...A tak dokolokola furto pořádo, jednou to vyjde...No říkají si to ovšem i gambleři, že...

Re: Re: Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 20:05, basset(m), (O přírodě)

jj, a mají z toho stejné potěšení jako my

Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:48, Patrik(m), (O přírodě)

To jo, ale myslím, že já třeba takové voskovičky bělavé líp, než jsem je vyfotil, už nevyfotím - a k čemu 1000 stejných fotek toho samého, když je všude kolem plno nových druhů, co jsem ještě neviděl ...samozřejmě s takovýma jehnědkama to je o něčem jiném, ty budu muset nafotit znovu, ale...
...raději se pokusím,/ když najdu jeden druh co jsem třeba hledal/ daný druh nafotit na poprvé co nejlépe /když to nevíjde, vypravím se za ním další den znovu/ no a z 50 fotek vyberu 10 nejlepších a je to...

Proč fotit furt dokola to samé, u nás je 7000 druhů hub, to by jeden zůstal celý život třeba na 500 druzích, které by fotil pořád dookola, néé?

Re: Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 20:01, basset(m), (O přírodě)

Mě by těch 500 druhů stačilo, když budou nafocený tak, jak vypadají ve všech podobách a pro radost a potěšení z krásy hub. I když rád závodím, tak tady si to odpustím
Jedna fotka v atlasu znamená možná typickou plodnici. Pak někdo koukne na žampión do atlasu a vybere si toho, který se mu líbí, a pak stráví celou noc poblíž mísy, protože si v atlasu podle jedné fotky vybral toho "zlého" žampióna.
Ostatně stačí mrknout tady do atlasu a nemusím nic dál psát.

Re: Re: Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 20:10, Patrik(m), (O přírodě)

To zas netvrdím, že jedna fotka stačí, samozřejmě, když nejdříve pofotím plno netypických plodnic, tak si vždycky říkám, snad někdy najdu kousek, který bude vypadat tak jak má , a je pravda, že třeba ve velkém atlase hub né vždy najdu typické plodnice, nesedí mi tam obrazky mnoha druhů hub, mrkni třeba na fotku vláknice šupinaté a pak se mrkni na tu samou houbu na internet - vypadají stejně???

Re: Re: Re: Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 22:21, karelzbrd(m), (O přírodě)

až se třeba za deset let podíváš do svého "atlasu", řekneš si, sakra, jak jsem mohl tuhle fotku považovat za dobrou a ještě mi zabírá místo na počítači? A těch bude, to mi věř. Zažiješ to ve dvaceti, třiceti, čtyřiceti, ale neboj, to je život a posouvá to vpřed v tvém konání...

Re: V lese je živo..., 29.07.2014 18:43, Patrik(m), (O přírodě)

...šupinovka ohnivá...za tři dny zkontroluju jak vyrostla...

Tady tohle nevím...??? Klobouk do 6 cm velký, na kraji promočené staré lesní cesty, poradí někdo???

Lupeny...

Tady si nejsem jistý špičkou česnekovou, ta by neměla mít rýhovaný klobouk..???

Detail...rostla v jasanině v trávě...

Na trouchnivějícím dřevě na staré promočené, zarostlé lesní cestě, měla načervenalý nádech, kousek začínala smrčina, kousek byla jasanina a zbytek jen svídy a kousek byla i mladá habrodubobučina...není to kuřátka načervenalá??...poradí někdo..???

Zakončím zajímavou housenkou...

Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 18:51, basset(m), (O přírodě)

No Patriku, ta je ovšem dokonalá !!!
Ostatně i všechny dnešní fotky jsou prima

Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:11, vevanek, (O přírodě)

Já si nejdřív myslela, že je to nějaká chlupatá hračka :-) Je kouzelná.

Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:41, Honzík(m), (O přírodě)

...cos jí slíbil že se tak nakrucuje?Supr a ta šupinovka taky

Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:50, Patrik(m), (O přírodě)

Nejdříve pořád pospíchala někde nahoru, trochu jsem do ní pošprtal a ona na dobrých pár minut znehybněla...v lese bylo málo světla, takže se dala potom fotit klidně na nízký čas jako nějaká houba

Re: Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:57, Honzík(m), (O přírodě)

...je mi to jasný.Nas..r ji a bude čučet jako modelka..

Re: Re: Re: Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:58, Honzík(m), (O přírodě)

...neni to náhodou zadek?

Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 19:48, vlk(m), (O přírodě)

...ale jinak to máš Patriku super...gratuluji...

Re: Re: V lese je živo..., 29.07.2014 22:41, permon777, (O přírodě)

To je krásný strašidýlko

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30