Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 22.06.2014 19:51, Patrik(m), (O přírodě)
Dnes tu dám pár druhů, které již sám určit nedokážu....Nejdříve tato záhadná muchomůrka, prsten měla nejspíše smytý, třeň zasahoval hluboko do substrátu, takže nevím jestli měla pochvu...pod břízou...
Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 22.06.2014 19:51, Patrik(m), (O přírodě)
....spodek, připadá mi to na vzácnou muchomůrku vejčitou...prosím poraďte????
Hřib...dubový??? Takový jsem ještě neviděl, takže nevím...
Spodek...smíšený les v horách...
Re: Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 22.06.2014 20:24, Zdeno(m), (O přírodě)
A jaký jiný?...
A teď něco od nás, výhled z pole, máme tu krásný výhled na Beskydy
A to je hezké...
Re: Re: Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 22.06.2014 21:21, Honzík(m), (O přírodě)
...a "kousek" od Jablunkova.Když mu doma neporostou..
A ukončím opět několika druhy pro Yohanesse na určení...Prosím poraď, druhy ze Slovenska...Který to je hrobařík??? velký nebo obecný???
Re: Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 22.06.2014 23:28, Yohaness(m), (O přírodě)
Nicrophorus vespilloides.
Ve smrčině jsem nalezl tohoto zajímavého nosatcovitého brouka...???
Re: Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 22.06.2014 23:30, Yohaness(m), (O přírodě)
Opět nějaký nosatec z rodu Phyllobius.
A na bezu černém se pásli tito broučci, kteří po vyrušení hned odskočili, tenhle byl nejlínější, takže jsem si ho mohl vyfotit...konečně jsem si vzpomněl na pravítko, takže velikosti jsou přesné...3 mm...prosím poraď????
Re: Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 22.06.2014 23:33, Yohaness(m), (O přírodě)
Mandelinka - dřepčík. Možná dřepčík černý - Phyllotreta atra, ale skutečně jen tip.
Dnes sice už překračuju limit, ale tenhle druh bych měl taky rád určený...dík
Re: Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 22.06.2014 23:38, Yohaness(m), (O přírodě)
Mandelinka - štítonoš. Rod Cassida.
Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 23.06.2014 06:40, Hanýžka(m), (O přírodě)
Žádná muchomurka, tmavobělka to je. Prsten bys hledal marně.
Re: Re: Zborov nad Bystricou, Slovensko - pokračování..., 23.06.2014 15:37, Patrik(m), (O přírodě)
Dík, to bych se druhu nedopátral
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30