Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Rebarbora alias reveň..., 17.03.2014 19:54, Zdeno(m), (O přírodě)
Právě začíná vylézat, vděčná, nenáročná, nechybí snad na žádné zahrádce. Vypadá trochu bizarně, ostatně nedávno ji někteří v kvízu nepoznali...
Re: Rebarbora alias reveň..., 17.03.2014 19:54, Zdeno(m), (O přírodě)
Konzumují se ale jen řapíky, listové čepele jsou dokonce jedovaté. Přeloženo do zahrádkařiny: jedí se klacky, listy zahodit...Navíc, nekonzumovat syrové...
Prý se nemá vařit v hliníkových nádobách. Použití všestranné, jistě znáte kompot a marmeládu...A fotogenická je rebarbora taky, že...
Zítra vstupuje jeden můj věrný a spolehlivý parťák mezi opravdu dospělé. Něco jsme už spolu po přírodě nachodili, pofotili i nasbírali, fotí od deseti, tady mu je dvanáct, zítra osmnáct...
Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 18.03.2014 16:40, vlk(m), (O přírodě)
...tak to přeji všechno nej, hlavně zdravíčko a ať mu to fotí přinejmenší stejně nádherně jako dědovi...posílám trochu vody...
Ano, je to Kryštof, náš místní kolega pod nickem kríšo a hlavně můj vnuk. Tož Happy Birthday to You...
Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 17.03.2014 20:07, Patrik(m), (O přírodě)
Jako bych viděl sebe, akorát houby jsem začal fotit ve třinácti a stativ jsem začal pouřívat před rokem, no jo, to je hlavně tím, že má někoho v rodině, kdo ho na tohohle koníčka navedl ...
Re: Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 17.03.2014 20:08, Patrik(m), (O přírodě)
pouřívat = používat
Re: Re: Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 17.03.2014 20:48, osada(m), (O přírodě)
Klikni si na upravit. Tam to opravíš a znovu zavěsíš. Ve focení máš velký plus a nikdo není dokonalý, osobně se radši podívám na Tvé fotky, než řešit chyby v psaném projevu...chlapi, vemte to tak, že každej na ten češtin nemá....ale to přece tak nevadí, hlavně má zájem o přírodu...
Re: Re: Re: Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 17.03.2014 22:06, Zdeno(m), (O přírodě)
Hm, myslím, že opravovat mohou jen moderátoři nebo nemám pravdu?...
Re: Re: Re: Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 17.03.2014 22:22, Joska(m), (O přírodě)
Myslím si ale, že mlčoch na ten češtin má, jen se musí přitlačit. Stejně jako s focením. A konkrétně tady jsem tu chybu záměrně neopravil. Na mlčochově reakci je krásně vidět, že už se po sobě snaží číst, co napsal!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 18.03.2014 16:27, Patrik(m), (O přírodě)
No jo, a teď budu komentovat proti sobě - myslím, že já bych s tou češtinou měl něco dělat a to co nejdokonaleji, přece jenom, vám už to tak nevadí, kdybyste neuměli pravopis /neříkám, že neumíte/, ale mně by to vadit mělo, mě čekají příjimačky ...
Re: Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 17.03.2014 22:23, Zdeno(m), (O přírodě)
Vo tom to je...Vždy jsem razil myšlenku, že to, čemu vznešeně říkáme výchova, je prostá nápodoba toho co vidíme v nejbližším okolí. Jít první, ukázat jak to má být, předvést místo mudrování a mentorování, je stará kantorská metoda osobního příkladu. Žel v nových dobách je prý důležitější být profesionálem a věnovat se dětem od do...
Re: Re: Re: Re: Rebarbora alias reveň..., 18.03.2014 14:06, gazela(m), (O přírodě)
Podle mě má Joska pravdu. Patrik je fajn kluk, není namyšlený a jednou bude rád, že v pravý čas (možná už na poslední chvíli) mu někdo důrazně naznačil, že i čeština je důležitá. Tady na stránkách by se to ještě přehlédnout dalo, ale on má život teprve před sebou a stojí za to se tomu doučit. Patriku, držím palce. No ale abychom to nezamluvili. Kryštofovi, bytem Kryštofovo Údolí, přeji na prahu dospělosti úspěch, milující rodinu (včetně prarodičů) a pocit, že všechno jde, stačí jen chtít
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30