Kačkobraní u MB na začátku května , 02.06.2012 17:33, Forrest Run(m), (O přírodě)
Tak, konečně uvidíte na vlastní woko admina a hlavně našeho Dobrýho Ducha Romču!:-)
Zleva: Henry Basseťák, Romča "Lesbosaurek";-)...kterej se tímto našich výpraf zúčastnil vůbec poprvý, Fáfa, toho dalšího znáte;-), Kájinka, za kterou se schovává její mamča Helenka a konečně Tapík!:-)
Šli jsme (skoro)najisto
....jedná se o osikovej háj na svahový terase uprostřed doubravy, geologicky jsou to bazický spraše a vápenatý slínofce....tejden před tím jsem na místě, kam jsme toho dne vyrazili, nasápal skoro celej koš a i když se ukázalo, že tejdenní prodleva byla v těch suchejch tropickejch dnech až příliš velká...hodně jich bylo už nastojato usušenejch........no a i když nás tam bylo jak škaredých psů
, každej jsme si dotáhnul domů víc jak slušnej úlovek....to, co vidíte v košíku, je pouze část úlofku, na počty to bylo k tisícofce kusů.
Že to klaplo jsem byl rád hlavně kvůli Basseťákovi, kterýho jsem pár dní před tím vzal na průzkumnou výpravu až za Sokolof, která o co byla delší, o to byla hubenější!:-/