Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Zde je, aktuálně, růst hřibovitých vzácností., 26.06.2025 00:10, tomaj, (Houby)
Helmovka sněhonohá (Mycena niveipes), růst na polomu třešně.
Re: Zde je, aktuálně, růst hřibovitých vzácností., 26.06.2025 00:10, tomaj, (Houby)
Helmovka medonohá (Mycena renati), květnatá bučina, dřevo listnáčů, poblíž vodního toku.
Strmělka opýřená (Trichocybe puberula), padlý kmen buku v pokročilém stupni rozkladu. ČS - kat. NT - téměř ohrožený druh.
Helmovka jehličková (Mycena acicula), hnědouhelná výsypka.
Závojenka štítovitá (Entoloma cetratum), smrčina vyšších poloh.
Helmovka mléčná (Mycena galopus), smrčiny vyšších poloh, dobře zásobované vodou.
Číšovec kápovitý (Calyptella capula), schnoucí bylinné stonky, vyšší nadmořské výšky.
Hnědochlupka maliníková (Brunnipila claudestina), schnoucí maliník.
Chlupáček žlutošedý (Belodinum mollissimum), schnoucí stonky bylinného patra.
Vřeckokyjka tmavá (Acrospermum campressum), dtto. A pak že nic neroste. Přeji četné nálezy.
Re: Re: Zde je, aktuálně, růst hřibovitých vzácností., 26.06.2025 14:16, petras, (Houby)
Paráda,já mám aspoň klid,je takové sucho,že nikde není ani houbička.Vždycky jsem naříkal, že je sucho a že je to každý rok horší,teď už není co řešit. Co Norsko,jedu 11.7. už se těším.
Re: Re: Re: Zde je, aktuálně, růst hřibovitých vzácností., 26.06.2025 20:29, tomaj, (Houby)
Západ Čech to samé. To já už v Norsku budu, jedu 7.7. a jsem zvědav jak na to počasí budou rybky reagovat. Přeji Petrův zdar!
Re: Re: Zde je, aktuálně, růst hřibovitých vzácností., 27.06.2025 20:54, Forrest Run(m), (Houby)
Bravo, Tomaji!
Re: Re: Re: Zde je, aktuálně, růst hřibovitých vzácností., 30.06.2025 14:28, tomaj, (Houby)
Díky.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30