Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Výlet do Českého středohoří, 23.03.2025 12:20, MartinRůžek, (O přírodě)
Cílem mého výletu bylo : -na zpáteční cestě navštívit moje rodiče v Praze -vyfotit nějaké pěkné panorama za svítání -zkontrolovat loňské lokality ohnivce zimního -pokusit se nalézt urničku pohárovou -uvidět popřípadě vyfotit volně žijící sysly obecné Kvůli tomu panorama jsem vyjel hodně brzo abych byl na kopci za svítání.Trochu jsem přecenil svoji kondici a téměř to nestihnul.Nakonec mně pomohl lehký opar a snížená viditelnost jinak už by to nebylo svítání ale ráno.
Re: Výlet do Českého středohoří, 23.03.2025 12:20, MartinRůžek, (O přírodě)
Ohnivce zimní jsem našel na jedné loňské lokalitě, ale oproti těm loňským byly takový nijaký, vybledlý, vyšisovaný, "nerozkvetlý" a bylo vidět , že jsou hojně foceni, protože jejich těsné okolí bylo důkladně vypucováno.Nejdřív jsem je vzal širokáčem.
pak stovkovým makroobjektivem
Re: Re: Výlet do Českého středohoří, 27.03.2025 18:55, Bery, (O přírodě)
Kéž bych našel alespoň takové, paráda.
a pro porovnání přikládám ze stejného místa ty loňské z 27.2.24. Našel jsem je pak ještě na dvou místech při hledání té urničky, ale vzhledově nebyly nic moc.Urničku jsem bohužel nenašel, ani žádné jiné houby.
Re: Re: Výlet do Českého středohoří, 23.03.2025 19:59, Kraken(m), (O přírodě)
Škoda, žes nenašel ty urničky a že ohnivce jsou takové, jaké jsou. Jsem zvědavý, jak dopadnou u nás, zatím to snad vypadá nedějně.
U syslů jsem byl moc brzo, teprve se probouzejí ze zimního spánku, takže na první lokalitě jsem na velkou dálku pozoroval na okamžik jednoho za cca 45minut.Na druhé lokalitě to bylo trochu lepší.Jsou to ale velmi ostražitá zvířata, takže nebylo vůbec snadný je vyfotit.Při sebemenším náznaku nebezpečí okamžitě mizeli do nor.Fotil jsem je z asi 25m. Velký rozdíl oproti lokaci v Mladé Boleslavi kde jsou krotká zvířata, která se nechají prý nakrmit z ruky. Nevím, nikdy jsem tam nebyl, já chci fotit jen divoká zvířata ve volné přírodě.
Sysloviště bylo doslova poseté stovkami kvetoucích hlaváčků jarních.
Re: Re: Výlet do Českého středohoří, 23.03.2025 20:01, Kraken(m), (O přírodě)
Ale ty sysly i hlaváčky ti v dobrém závidím.
Určitě se tam ještě během roku podívám a to nejen na sysly.Ten kraj jsem dříve neměl rád, nelíbil se mně.Už loni jsem změnil názor.Když si člověk odmyslí ten průmysl kolem, tak to tam má své kouzlo.Loučím se se syslem obědvajícím a jdu ho napodobit.
Re: Re: Výlet do Českého středohoří, 24.03.2025 10:56, soucekp, (O přírodě)
Pěkný to máš! Sysli jsou krásní
Re: Re: Výlet do Českého středohoří, 24.03.2025 20:05, tomaj, (O přírodě)
Tak, paráda.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30