Re: Re: Re: Pomrazka, 15.11.2024 18:17, MartinRůžek, (O přírodě)
Lawnmover(e) jsem rád za tvoji reakci, protože se o fotografování rád bavím. Zelánka nebyla focená včera ale za krásného slunečného říjnového dne a na pozadí byl zasychající žlutozelený rákos, tak jsem chtěl tu jeho barvu sladit s barvou zelánky a patřičně ho rozostřit aby nebylo znát, že je to rákos. Je to určitě nemykologická fotka a nemykologické myšlení, prostě taková "blbost", ale mně to tak baví, než nastavit clonu 22 a napálit to tak aby bylo všechno kolem čitelné a zaostřené.
K tomu WB napíšu, že až teprve když jsem si přečetl tvoji zmínku o RAW formátu mně to došlo proč jsou ty fotky tak rozdílný v teplotě barev. Já totiž často fotím houby a rostliny tzv. focus bracketingem, tedy tzv. "na skládačku" . V tomto případě nepoužívám RAW ale JPG protože to složení v PC trvá při RAWu strašně dlouho. No a tak si ten převod udělal sám foťák podle dané situace a ne já v PC proto zřejmě vyšly ty fotky tak rozdílné, což jsem si nějak neuvědomil, protože standardně , stejně jako ty mám ve foťáku nastavenej RAW a pouze na složeniny to přepínám do programu kde mám přednastavenej JPG. Za délku příspěvku se omlouvám, ale třeba to někoho i zajímá, to focení.
Martin