O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

...dnes v lese..., 22.02.2014 14:53, vlk(m), (O přírodě)

...dnes v lese pod mrakem, ale tak nějak ,,živo,,...sojky se překřikovaly s krkavcama a káně jim do toho z výšky pískalo...tak jsem rozsypal jablka a chleba a začal koukat pod nohy...Kržatky se rozjely ve velkém...vybral jsem si dvojčata z minulého týdne...

Re: ...dnes v lese..., 22.02.2014 14:53, vlk(m), (O přírodě)

...jediná pohledná sametonožka...jinak vše okousané nebo plesnivé...nad hlavou kejhala velká hejna letících hus...

Re: Re: ...dnes v lese..., 22.02.2014 18:55, Zdeno(m), (O přírodě)

Opravdu pohledná a dobrá fotka, dnes se Ti viditelně vzdor baterkám dařilo...

Re: Re: ...dnes v lese..., 22.02.2014 18:59, Fanda, (O přírodě)

Pěkně jsem si početl, a sametonožka 1***

...tak jsem se dnes ohnul a kouknul pod lísky...jejda tam je Jehnědek...ale jsou kurňa malinké a člověk je fakt musí - řečeno slovy bardů - dostat do ,,woka,,...můj prvonález...

...bohužel hned po první fotce mně foťák zahlásil ,,vyměnit baterii,, a to jsem si byl jistý, že jsou nabité obě, takže výměna a myslet na to...Ohnivci se moc za ten týden nezměnili...ale kapičky v nich jsou hezké...

...faktys Jehnědky rostou z jehněd, nebo na jehnědách...tohle je ten prostředek jehnědy, nevím jak se mu říká...jo a foceno je to na kusu mirelonu, na kterém v lese klečím...

...u Jehnědek mně začala blikat i druhá baterka, tak jsem přepnul na ,,přírodu,, a že ji ,,docvakám,, a kouknu před sebe a něco se tam červená...

...jiný smrkový les...v duchu jsem se modlil, aby baterka vydržela ještě pár fotek...měl jsem štěstíčko...

Re: Re: ...dnes v lese..., 22.02.2014 17:34, Patrik(m), (O přírodě)

Gratuluju k prvonálezu a závidím ohnivce, na které stále štěstí nemám - asi si budu muset někdy zajít do Jistebníku, kde je PR Polanská niva a kde se prý vyskytujou, když už jsme u těch jehnědek, neví někdo jak je to s tou jehnědkou osikovou??? Snažím se ji už dlouho najít v nížiném osikovém hájku a bezvýznamně.

Re: Re: Re: ...dnes v lese..., 22.02.2014 22:34, tapik, (O přírodě)

jehnědka osiková je téměř totožná s j. olšovou a j. lískovou a záleží pouze na substrátu

Re: Re: ...dnes v lese..., 22.02.2014 19:02, Fanda, (O přírodě)

... jo ohnivci jsou parádní, já když jdu z lesa tak vždy udělám nějakou tu fotku ohnivce, a stále těch samejch.

Re: Re: ...dnes v lese..., 22.02.2014 19:31, gazela(m), (O přírodě)

Moc hezké jarní povídání

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30