Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:25, tapik, (O přírodě)
i já jsem se dnes vypravil, ale nemám to tak bohatý jedno ušisko, ale mělo to už za sebou
Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:25, tapik, (O přírodě)
penízovka
číšenky
rýhované na větvi z
buku
síťkovec načervenalý ?
Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:09, Zdeno(m), (O přírodě)
Ano...
???
našel jsem zvratky od nějakého zvířete, zajímavá směs potravy
Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:37, Forrest Run(m), (O přírodě)
Žádná směska, čistý jmelí, Gustíku!:-) Schválně to vokoštuj...nebo si z toho můžeš vyrobil ptačí lep...a nebo si je vysaď na stromy, jmelí je léčivý, ušetříš na Vánoce a tak!:-)
Re: Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:28, karelzbrd(m), (O přírodě)
čistý? Lze předpokládat, že to prošlo trávicím traktem nějakého drozdovitého pěvce. I když, taky to bude nakonec čisté a akorát připravené naočkovat to na větev na zahradě.
a nakonec jeden bodláček, ahoj
Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:51, Forrest Run(m), (O přírodě)
No a ani doma jsme nezaháleli. Pekl jsem hnedle 3 druhy chleba z divokýho kvásku a následně přidanejch sušenejch kvasnic. Z celozrnný žitný, celozrnný pšeničný a pak z tmavý pšenično žitný mouky. Výtečná mouka je z Předměřic, s kvalitní moukou to zvládně každej! Přiznám se, potají už peču, skoro rok...díky Panu Cuketkovi jsem se zbavil Troubový Fóbie!;-) Zkuste si někdy Chléb bez hnětení Už jen číst tyhle bloky člověka pobaví i povzbudí ke kuchyňskejm experimentům zároveň!
Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:53, Forrest Run(m), (O přírodě)
Dvoukilovej pecen, co zůstane čerstvej a voňavej skoro tejden, pokud ho tedy mnohem dříf neseřereme!;o)
Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:56, Forrest Run(m), (O přírodě)
Tohle je ten z pšeničný celozrnný...nazvali jsme ho pracovně Basset, schválně jestli uhádnete proč!;-) Ta jeho načervenalá barva je způsobená tím, že ho průběhu pečení několikrát natírám směsí červenýho vína a soli...dokonce do toho někdy přidávám i kačení výpek a husí sádlíčko, to pak sice není tak křupavej, ale ta vůně a chuť a i trvanlivost je delší!:-)
Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 20:57, Forrest Run(m), (O přírodě)
Nadejchaná, voňavoučká, nelepivá, nedrolící se střídka!:-)
Detail...
Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:00, Forrest Run(m), (O přírodě)
Dá se krájet ještě vařící, aniž by se potrhala střídka nebo vzniknul tzv."brousek"....
Re: Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:02, Forrest Run(m), (O přírodě)
A zde j důkaz, že je ještě skoro vařící...domácí máslo se taví a řácky vodleřelá niva jakbysmet...ještě pár lístků doma rychlenýho Česneku medvědího a je to dokonalost sama, gastronomická rozkoš! A rozloučím se ještě jedním blogem Mistra Cuketky!:-) Chléb Šumava bez hnětení
Re: Re: Re: Re: Koukám že jste nezaháleli, 16.02.2014 21:11, karelzbrd(m), (O přírodě)
Cuketkovo blog znám a chleba bez hnětení taky děláme. Jeho blog, ač nijak zásadní gurmán, "žeru". Umí nejen vařit, ale i psát.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30