O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 13:33, osada(m), (O přírodě)

Dnes jsem se vrátil na místo činu.............

Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 13:36, osada(m), (O přírodě)

Obhlídka a příprava terénu.................

Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 13:38, osada(m), (O přírodě)

Poslední kontrola technického zázemí.......

Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 13:42, osada(m), (O přírodě)

Znavený autor (přepal na pleši neřeším).........

Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 13:47, osada(m), (O přírodě)

A tak to vypadá tady...taky máme sníh.....................

Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 13:52, Joska(m), (O přírodě)

A hlavně to vypadá, že ho "zpoza kopce" nesou plnou nůši...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 24.01.2014 20:48, léto, (O přírodě)

Jak říkáš Josko.Neuvěřitelný 2mm

Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 14:01, Forrest Run(m), (O přírodě)

Když si vzpomenu, jak jsem zrovna na těchhle hřebenech koncem června strávil jeden nádhernej tropickej den-měl jsem s sebou skoro 5 litrů vody a ještě mi pochybilo!:-)
A zarputile jsem s sebou táhnul velkej koš...co kdyby!;-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 14:06, osada(m), (O přírodě)

Pěkný.....koš na hřebenech zahodit a nejbližší cestou na točený ...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 14:23, Forrest Run(m), (O přírodě)

Odpolko jsem seběhl dolů do Pavlova, pojedl jsem třešní s laskavým svolením jednoho stařičkýho vinaře, na jehož pozemku se třešně nacházely, vypil najednou skoro 3 litry vody(co byla po dni na slunku v autě ještě skoro vařící) a hurá do dalších kopců s cerovými a šípákovými doubravami....kdopak uhádne, kam jsem se přesunul?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 14:26, Forrest Run(m), (O přírodě)

Ještě nápověda pro nemoraváky!;-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 15:02, Forrest Run(m), (O přírodě)

Jinak inspiračka pro Peťu "Svědka" na nákup novýho foťáku.
Jukni na Fáfovy, Kájinčiny a případně i moje fotky....je to Sony CyberShot DSC-HX200V, resp. Fáfa ma HX100, jestli se nepletu. Je to fšestrannej ultrazoom. Až šedesáninásobnej(!), takže v terénu nahradí i dalekohled. Má asi nejlepší stabilizátor obrazu a nejrychlejší ostření, co jsem kdy prubnul. Makro umí skoro ze skla a má ruční AF....pomocí kurzoru si namíříš, kam potřebuješ. A přitom to není žádná těžká kráva, takže je jak dělanej pro Tvoje momentky s holčičkama v terénu, případně jezerní nálady!:-)Přečti si recenze na netu, jukni do zdejších archivů na naše fotky. Umí toho hodně už i na AUTO, resp."Inteligentní AUTO".
Jen s bleskem je lepší mu "pomoct" přechodem do poloautomatickýho režimu "Preference clony".
Jukni, co to umí z ruky a ještě za větru-při troše dobrý vůle bys mohl vřetenušákovi spočítat chlupy na...tykadle!;-)
Jukni ještě i na tenhle zdejší odkaz:

Ta samá vřetenuška, jen o 3 fteřiny pozdějc....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 15:57, vlk(m), (O přírodě)

...mám dojem, že se ti Soňáci už neprodávají...???...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 24.01.2014 11:15, Forrest Run(m), (O přírodě)

Vlčáku, zjišťuju to, a když nebude HX200V, tak bude zase nějakej jinej nástupce.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 19:31, Patrik(m), (O přírodě)

Ta vřetenuška ...oči z ní nejdou odtrhnout

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 16:17, Věra, (O přírodě)

zlatej krásnej Mikulov:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 16:53, gazela(m), (O přírodě)

Děkuju, konečně to někdo řek'. Chlapi jsou tajemní jak hrad v Karpatech. Fakt Mikulov každý nezná. Tak daleko jsem nikdy nebyla

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 21:45, Forrest Run(m), (O přírodě)

Bingo Věruška!
Osaďák i moje maličkost se ptáme, z kama jsi, Křepelko?
Doufám, že za odměnu nepohrdneš motýlkem na květince.
Mimochodem, kdopak pozná, o jakou léčivou kytičku jde? Nápověda: 880 m.n.m.!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 24.01.2014 10:54, karelzbrd(m), (O přírodě)

prha arnika a nějaký okáč...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 24.01.2014 11:07, Forrest Run(m), (O přírodě)

Dóbře Ty, Kodliku!
Je to léčivá, nicméně i jedovatá arnika.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 16:55, tapik, (O přírodě)

Osado, to máš těžký, když Petr vidí pivo tak se "vosype"

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 16:18, Věra, (O přírodě)

naše nádherná Pálava..:_)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 16:47, osada(m), (O přírodě)

Konečně to někdo dal.....odkud klepeš na klávesnici ?

Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 23:01, svědek, (O přírodě)

Tady (na ohoubách) je fakt dobře. Du spát s dobrým pocitem, že správní samorosti ještě nevymřeli.

Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 14:03, Zdeno(m), (O přírodě)

No tohle se mi líbí, koukám, že leckoho převychováme k obrazu fotografickému...

Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 14:08, osada(m), (O přírodě)

Ještě jsem to klepl, když foukal větr a hladinka se chvěla....

Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 14:05, Forrest Run(m), (O přírodě)

A krásně sis poradil se stavbou stativu, a to antipilinové košťátko, bravo, Raďo, máš náš upřímnej obdiv!:-)
Příště to zkus jít ještě tak 0 20-30 cm níž a cvaknout detail tý louže, s letokruhama, můžeš tam cvičně i poházet nějaký listí......třeba i s pozadím lesa, možno-li.
Prostě po dělostřelecku:Uprav náměr, sniž elevaci laufu!

Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 14:17, osada(m), (O přírodě)

To budu muset o kousek uřezat nohu na stativu, elevaci jsem měl na doraz....

Re: Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 24.01.2014 16:46, Zdeno(m), (O přírodě)

Hezká dělostřelecká rada. S foťákem to je trefné srovnání. Přestože jsem měl ve vojenské knížce napsáno při odvodu "nie pre tank", užil jsem si ho ve výcviku až dost. Jedním z povelů při nácviku střelby nasucho bylo "obálku nakreslit", to musel našinec jemně ovládat lauf a skutečně s ním jedním tahem obkreslit tvar obálky včetně diagonál...

Re: Re: Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 17:57, karelzbrd(m), (O přírodě)

Osado, ty jsi fakt týpek. Musel jsem se s chutí zasmát....

Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 15:47, vlk(m), (O přírodě)

...a zametl...a očistil...a vyrobil vysoký stativ...dóóóóbře osadníku...akorát nevím, jestli je to hezčí...

Re: Re: Žádná druhá liga ........., 23.01.2014 18:23, karelzbrd(m), (O přírodě)

jo, to už je na osadníkovi...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30