Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Ohlédnutí, 13.06.2022 23:57, Kraken(m), (O přírodě)
Ještě se vrátím k mému ztvárnění toho nejhezčího hřiba královského, co tam zatím letos vyrostl.
Re: Ohlédnutí, 14.06.2022 16:35, MACEK, (O přírodě)
Krása, když na tyto hřiby královské koukám, tak si kladu pochopitelnou otázku vycházející z toho, že jsem Moravák srdcem i duší. Existují na Moravě lokality na kterých tito krasavci rostou, či v minulosti rostly?
Re: Re: Ohlédnutí, 15.06.2022 00:49, Kraken(m), (O přírodě)
Mám povědomost, že by měly růst v Moravském krase. Ale osobní zkušenost nemám...
Re: Ohlédnutí, 13.06.2022 23:57, Kraken(m), (O přírodě)
A poračovat budu další lahůdkou, muchomůrka Vittadiniho.
Lesklokorka lesklá taky nepatří k obyčejným houbám. Ve staré Číně se vyvažovala zlatem a všechny nalezené plodnice se pod hrozbou trestu smrti musely odevzdávat císaři. Ten pařez býval údajně listnáč, tak snad je to doopravdy ona. I když lesklokorka jehličnanová má prý podobné léčivé účinky...
Re: Re: Ohlédnutí, 14.06.2022 20:25, tomaj, (O přírodě)
Parádní nálezy.
Hlíva ústřičná je taky hotový poklad, ale tahle už asi ne.
Hnojníky třpytivé se derou na svět mezi dlaždicemi chodníku.
Lišky obecné
Liška bledá.
Zlepníček jahodovitý.
Holubinka mandlová.
Choroš šupinatý.
Hřib borový, přišel jsem mnimálně o týden pozdě...
Čapulka bahenní, ostatní vodní houbičky se z potůčku úplně vytratily.
Ještě motýl. Tenhle krasavec mi udělal velkou radost, viděl jsem ho naposledy před třemi lety. Bělopásek osikový.
A ještě jeden krasavec, tentokrát je to brouk jménem červenáček ohnivý. Omlouvám se za tu porci, nějak se mi to nahromadilo... Jinak, teď je právě superúplněk. Doufám, že ho někdo zvěční, s mým šidítkem to nejde.
Re: Re: Ohlédnutí, 14.06.2022 06:30, MACEK, (O přírodě)
Je to radost
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30