Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Ze silnic slezl sníh, tak jsem dnes vytáhl bicykl..., 23.01.2022 23:10, Kraken(m), (Houby)
Jel jsem zkontrolovat rážovku rumělkovou. Imperfektní plodničky se od minule proměnily na perfektní.
Re: Ze silnic slezl sníh, tak jsem dnes vytáhl bicykl..., 23.01.2022 23:10, Kraken(m), (Houby)
Nitschkií cizopasnou jsem tam nezahlédl. Ale na některých plodničkách jsem zaregistroval nějaké malé světlé kuličky...
Re: Re: Ze silnic slezl sníh, tak jsem dnes vytáhl bicykl..., 24.01.2022 07:58, MACEK, (Houby)
Zkontroloval jsem i kornice svazčité.
Rostou na silnější větvi zlomené osiky.
Snad se mi je tentokrát povedlo vyfotit trochu líp...
Re: Re: Ze silnic slezl sníh, tak jsem dnes vytáhl bicykl..., 24.01.2022 16:47, houbomil-Klášterec(m), (Houby)
Hezká!
Re: Re: Ze silnic slezl sníh, tak jsem dnes vytáhl bicykl..., 24.01.2022 21:07, tomaj, (Houby)
Jo, líbí.
Kržatkám zimním se stále daří. Tyhle mě trochu překvapily, protože nerostly ze dřeva, ale byly přichycené k tomu kamínku.
Penízovky sametonohé nad potokem.
Tyhle jsem v první chvíli ani nepoznal. Tak maličké a přitom už tak roztančené. Je to hodně ořízlé, ta větev má v průměru max. 3 centimetry.
A nakonec jsem ještě cestou domů z kola zahlédl v příkopu u silnice tyhle megasametonožky.
Jsou to největší penízovky sametonohé, co jsem kdy viděl.
Tu s nejširším kloboukem jsem doma ještě přeměřil, než jsem si je obalil jako řízky k večeři.
Re: Re: Ze silnic slezl sníh, tak jsem dnes vytáhl bicykl..., 24.01.2022 10:37, Forrest Run(m), (Houby)
Se nediv, Kodl, když máš Jáchymov za humnama!
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30