Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 00:02, Kraken(m), (O přírodě)
Ale měl jsem si asi raději vybrat nějaký den v týdnu. Když jsem našel prvního křemenáčka, říkal jsem si "bude to dobré"!
Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 00:02, Kraken(m), (O přírodě)
Ale pak jsem dlouho nenacházel nic z toho, co jsem očekával. Jen luxusní, masité a naprosto zdravé muchomůrky růžovky.
Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 13.07.2021 16:22, Pavla, (O přírodě)
Masák = nomen omen U nás v sobotu růžovka jen vysušená rozpraskaná do tvaru vyzobané slunečnice.
Ale i jiné houby, jako muchomůrky plavé.
Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 17:01, ahasver, (O přírodě)
Bělochoroše slzící.
Hřiby žlučníky.
Také spousty muchomůrek královských. Tahle skupinka se mi líbila nejvíc. Bohužel byla na mýtince, kam pražilo sluníčko a já nakonec nevydržel čekat tak dlouho, než zajde za mraky.
Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 00:29, Yohaness(m), (O přírodě)
Deštník nenosíš?
Re: Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 07:43, MACEK, (O přírodě)
Není to tak zlé, parádní rodinka
Re: Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 22:44, Kraken(m), (O přírodě)
Jendo, nenosím. Ani když prší. Vlastně nedávno jsem si od manželky půjčil vystřelovací, když jsem fotil Vittadinku.
Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 17:04, ahasver, (O přírodě)
Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 13.07.2021 21:15, Millda, (O přírodě)
Hnědáky Schweinitzovy, takovéto starší i mlaďoučké plyšáky.
Až když jsem fotil hlenku válečkovku keříčkovou šel kolem pán, který mi prozradil, že celou lokalitu už pročesala velká skupina Ukrajinců.
Pak už mi to bylo jasné, kam zmizely všechny křemenáče březové a hřiby smrkové. Přesto jsem něco do košíku našel, například pár hřibů hnědých.
Ale to jsem už jen paběrkoval, nakonec jsem objevil ještě jednoho přehlédnutého křemenáče a několik hřibů smrkových.
Celkově to bylo mnohem slabší, než jsem předpokládal, ale přesto to byl prima výlet. V Krušných horách je krásně. A když jsem sjel z hor dolů, spustil se pořádný slejvák. Omlouvám se za přetah a loučím se okáčem rosičkovým.
Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 07:45, Millda, (O přírodě)
Re: Re: Jak jsem napsal, tak jse udělal, 12.07.2021 07:48, MACEK, (O přírodě)
Taky bych rád přetahoval
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30