Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Ucháče obrovské jsem nenašel..., 26.03.2021 22:49, Kraken(m), (O přírodě)
Jirka mě tak navnadil, že jsem se šel podívat na místo, kde jsem je po letech opět našel vloni. Bohužel, letos tam zase nebyl ani jeden... Když už jsem tam byl, vyšlápl jsem ještě kopec nahoru do smrčiny. Už jsem se dávno vzdal naděje, že bych letos ještě našel ušíčka černá. O to větší byla má radost, když jsem je objevil v místech kam chodím pravidelně a kde jsem je ještě nikdy neviděl.
Re: Ucháče obrovské jsem nenašel..., 27.03.2021 12:28, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Radost!
Re: Ucháče obrovské jsem nenašel..., 26.03.2021 22:49, Kraken(m), (O přírodě)
Našel jsem je úplnou náhodou, když jsem se šel blíž podívat na místo plné peří po hostině nějakého dravce.
Včera jsem psal, že ohnivce už pomalu končí, ale očividně ne všude.
Potkal jsem i motýly, nejlíp se mi povedla černoproužka osiková. Ta se věnovala své zřejmě oblíbené pochoutce a nenechala se vyrušit.
Za to velkou a fotogenickou babočku osikovou jsem si s roztaženými křídly vyfotil jen z dálky.
Nakonec mě po dlouhé době sice pustila blíž, ale hrála se mnou hru "kdo má větší výdrž". Pokaždé, když už jsem chtěl zmáčknout spoušť, přitiskla křídla k sobě a zůstala tak, dokud mi nedošla trpělivost a zvedl jsem, se že to vzdám. V tom okamžiku vždy křídla doširoka roztáhla a pózovala jak manekýna. To jsem se samozřejmě zase vrátil a celá situace se takhle několikrát opakovala jak přes kopírák. Nejlepší snímek je tento. A celé to nakonec dopadlo tak, že se jí mě asi zželelo, roztáhla křídla a čekala, až jí konečně v klidu vyfotím. Ovšem v poslední setině vteřiny odněkud přifrčel žluťásek řešetlákový, ona po něm vystartovala a oba motýli odletěli někam mezi stromy. Tohle se vám s houbami stát nemůže!
Re: Re: Ucháče obrovské jsem nenašel..., 27.03.2021 10:25, MirekK, (O přírodě)
Pekny Kajo
A samozřejmě s kočičkami taky ne. Velikonoce se blíží!
Re: Re: Ucháče obrovské jsem nenašel..., 27.03.2021 10:26, MACEK, (O přírodě)
Ano, jaro je nezadržitelně tady
Re: Re: Ucháče obrovské jsem nenašel..., 27.03.2021 12:29, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Hezky!
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30