Re: Tak a je to ..., 09.01.2012 22:43, Forrest Run(m), (O přírodě)
A v dešti se sněhem, jak lze poznat i z týhle fotky!:-)
Děkujeme za inspiraci, Henry!:-)
My jsme.....teda spíš Kájinka, já jen čistil;-)....z hlívy a šii-také jsme udělali bramborovýho kubu....koření je stejný, jen místo krupek jsme použili bramborovou kaši z čerstvě uvařenejch brambor se sladkou smetanou...náš tuning-několikrát jsme to v době, kdy se udělala zlatavá kůrčička, rasantně promíchali....výsledek byl takovej spíš nadejchanej, místy křupavej nákyp, móc dobrý
To nám doporučil Karel z Brd!:-)
A pak jsme udělali variaci na matesy Tondy Kralupáka s tím, že jsme to maličko vylepšili...víc než matesy mi chutnaj zavináče-olej jsme použili olivovej a jen deci, zbytek jsme nastavili kombinací jablečnýho a vinnýho octu a pár kapek vína řecký Retsiny!:-)
Tonda z Kralup:
HOUBOVÉ MATESY
Vhodná houba: hřibovité houby
Ingredience:1 kg čerstvých hřibovitých hub, ½ kg cibule, 5 ks bobkového listu, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, ¼ lžičky hořčičného semínka, 2 rovné lžíce soli, 2 dcl oleje
Postup přípravy:
Očištěné houby nakrájíme na větší kostky, propláchneme a dáme vařit bez soli cca 20 minut. Potom houby vyjmeme, důkladně propláchneme na cedníku studenou vodou a necháme pořádně odkapat. Houby nasypeme do větší misky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a ostatní ingredience.Vše dobře promícháme a necháme v chladnu uležet alespoň dva dny.