Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Královské houbaření a něco navíc ..., 26.06.2020 23:03, soucekp, (Houby)
Vrátím se o týden zpět, kdy máma Květa dostala ke svému svátku netradiční dárek . A to výlet za králováky. Měl jsem tu čest být řidičem a mohl tak tu krásu vidět . Ještě jednou díky všem průvodcům, rád jsem vás všechny potkal a poznal. Věřím, že to nebylo naposledy . Vojta bohužel měl už dlouho dopředu naplánovanou jinou akci, a tak si tento zážitek nechal ujít - ale při jeho mládí bude mít jistě ještě moře příležitostí si to vynahradit . Takže začínáme hřibem královským
Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 26.06.2020 23:03, soucekp, (Houby)
O kráterokrčce třešňové už psal Karel, tak tady je . Našli jsme ji na ještě stojícím suchém jeřábu
Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 28.06.2020 19:42, Kraken(m), (Houby)
Jsou krásné, škoda...
Zde ještě nemám zcela určeno - ale s velkou pravděpodobností to vypadá na další vzácnost z výletu . A to konkrétně kukmák dřevní. Pokud byste měl někdo zkušenosti s kukmáky, budu rád za potvrzení/vyvrácení (růst u listnatého pařezu, vůně příjemná taková květinová, pochva šedá) ...
Tyhle chráněné krasavice jsem si vyfotil už v Praze, ale u Karla také rostla . Muchomůrka Vittadiniho
Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 27.06.2020 05:38, houbomil-Klášterec(m), (Houby)
Ty ale jsou!
Hřib borový jsem vyfotil před pár dny na Šumavě. Plodnic jsme viděli spoustu, ale většinu totálně zdecimovali chrobáci a slimáci
V dubině při pátrání po hřibech dubových objevila máma Květa tuhle štítovku žlutou. Snad jsme si ji makroskopicky určili správně. Když tak nás Hanka opraví
Opeňky měnlivé jsou také ze šumavských hvozdů.
Kozák topolový už je z domácích nalezišť
Křemenáč březový si lebedil ve vřesu. Pro mě prostě srdcovka - ty mám prostě rád
A loučím se ještě jednou pohledem na hřiby královské - tentokrát z druhé strany . Byl to parádní výlet a už se těším na zopakování. I když podobný týden, kdy jsme měli tu čest vidět minimálně dva chráněné druhy hub a ještě je podezření na třetí, tak to se určitě nebude opakovat často . Jestli vůbec . Mějte se prima a ať vám to fotí! PS
Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 26.06.2020 23:22, tomaj, (Houby)
Nádherné úlovky i fotky.
Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 27.06.2020 05:43, houbomil-Klášterec(m), (Houby)
Peťane-paráda,hezky nafoceno!Králováky prý někdo zdecimoval,věčná škoda!
Re: Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 27.06.2020 23:51, soucekp, (Houby)
Slyšel jsem, Maruška mi to psala. Je to těžké, obyčejní houbaři jej prostě neznají ... a netuší . Ale ruku na srdce, kdo z nás zná všechny chráněné rostliny? ... já se přiznám bez mučení, že je neznám. Ale je pravda, že rostliny prakticky netrhám
Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 27.06.2020 06:42, Véna, (Houby)
Pěkná sada.
Re: Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 27.06.2020 06:46, Zdeno(m), (Houby)
Nádherné...
Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 27.06.2020 18:18, Forrest Run(m), (Houby)
Bravo, Maestro!
Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 28.06.2020 19:40, Kraken(m), (Houby)
Pěkně jsi to zpracoval Petře.
Re: Re: Královské houbaření a něco navíc ..., 29.06.2020 17:22, Bery, (Houby)
Všechno paráda ale ti s korunou jsou super.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30