Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
V lese jsem nebyla, 20.06.2020 21:51, Pavla, (O přírodě)
hřib královský asi nikdy nenajdu, ale zato jsem si královsky užila kočárkování v parku. Nikdy bych nevěřila, že nám to tady pár metrů od baráku tak žije.
Re: V lese jsem nebyla, 20.06.2020 21:51, Pavla, (O přírodě)
Vzpomínám, jak dlouho jsem po ní toužila, marně ji hledala, abych se nakonec přeci jen těšila z prvního pohárku.
Jj, kdybych tak tenkrát tušila, že mi rostou přímo za humny - pohárovka obecná (Crucibulum laeve).
♫ Zlatá slova, zrak mi plane. To je švagře zlatý důl. Žampiony nadívané, máslo, žloutky a pak sůl. ♫ Zde bych ovšem s případnou konzumací brzdila. Na určení pečárky do druhu si netroufnu, ale možná bych si troufla na denní odhad pejsků, kteří si toto místečko pod keři rádi značkují.
Stejně jako mipera jsem ani já nevěděla, že k voskovkám kuželovitým to mám takový kousek. První dvě vlašťovky a potom jsem je už nestačila počítat. Byly prostě všude.
Jak ve mně teď pracují ty babičkovské hormony, s každou pěknou houbičkou vymýšlím Prckovi (i když je zatím na ně ještě pořád malý) pohádkové příběhy. Tu o Červené Karkulce asi všichni znáte, ale...
znáte i tu strašidelnou O zubaté Voskovce s pichlavýma očima? Že ne? Tak jen v kostce. Tahle červená voskovka se nedokázala smířit s tím, že ač sama červená, není zařazena v Červeném seznamu hub, zatímco...
nenápadný šedivý chřapáč žebernatý (Helvella costifera) ano, navíc jako CR/kriticky ohrožený druh, a tak začala vymýšlet pomstu. Néé, nebojte, jako v každé pohádce to dopadlo dobře a k chřapáči - mému radostnému prvonalezenci - se ještě určitě jednou vrátím. Tak ahój!
Re: Re: V lese jsem nebyla, 20.06.2020 22:06, mipera, (O přírodě)
Pavlo, parádní příspěvek i fotky. Nejvíce se mi líbí pohárovka obecná. Já to mám k voskovkám asi 5 minut pěšky a na místo, kde roste koloděj, koukám z okna. Budete se asi divit, ale prvního koloděje jsem našla v týdnu ve vesnici na návsi a včera večer dalšího - čeká na focení. A hlavně gratuluji ke chřapáči, toho jsem ještě nenašla.
Re: Re: V lese jsem nebyla, 20.06.2020 22:37, Kraken(m), (O přírodě)
Jako vždy moc pěkné, A hezké sny Pavlí!
Re: Re: V lese jsem nebyla, 20.06.2020 23:13, Dano, (O přírodě)
Pěkné Pavlo! Do parku sice chodím nerad(je tam moc lidí), ale do toho bych se taky kouknul.
Re: Re: V lese jsem nebyla, 21.06.2020 16:39, Véna, (O přírodě)
Máš to vymazlené.
Re: Re: Re: V lese jsem nebyla, 21.06.2020 23:10, Pavla, (O přírodě)
Díky všem
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30