Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Nedělní kvíz., 17.05.2020 22:01, petras, (Kvízy)
Jednička
Re: Nedělní kvíz., 17.05.2020 22:01, petras, (Kvízy)
Dvojka
Trojka.
Čtverka.
Pětka.
Šestka.
Re: Re: Nedělní kvíz., 18.05.2020 00:06, tomaj, (Kvízy)
Botanický nástřel 1. Neznám 2. Krabilice chlupatá 3. Děhel lesní 4. Kýchavice bílá 5. Neznám 6. Rozchodnice
Re: Re: Re: Nedělní kvíz., 18.05.2020 21:23, petras, (Kvízy)
Asi to tak bude,až na tu čtyřku,myslím,že to bude hořec žlutý.Pochopitelně neznám ani jednu rostlinu,připadá mi ta stará zahrada dost tajemná.Možná tam někdo pěstoval léčivky.Ta jednička je keř asi dva metry,vzhledem připomíná černý bez,jen je samý trn.Tu pětku jsem taky ještě nikdy neviděl.
Re: Re: Re: Re: Nedělní kvíz., 18.05.2020 22:56, tomaj, (Kvízy)
Ten hořec žlutý mě nenapadl, ten to může také být. Pěstování léčivek je dost pravděpodobné.
Re: Re: Re: Re: Nedělní kvíz., 18.05.2020 23:09, Tori(m), (Kvízy)
Hořec se pěstoval myslím jako barvířská rostlina, taky bych ho tipla (květy v několika patrech nad sebou na té suché rostlině, to kýchavice nemá). Pětka - není to křovitá třešeň? Připadá mi to jak nějaký ovocný strom, i ty suchý lístečky na bázi plodonošů (nebo jak se to jmenuje). Jen to připojení kalichu ke stopce vypadá nějak divně.
Re: Re: Re: Re: Re: Nedělní kvíz., 18.05.2020 23:33, petras, (Kvízy)
Dal jsem to na Zahrádkáře a asi poradili dobře.To pichlavé je Eleuterokok ostnitý-čertův kořen a ty bílé kvítky asi Klanopraška čínská-schizandra.Někdo pěstoval cizokrajné léčivky.Budu to sledovat a asi na podzim něco uloupím.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nedělní kvíz., 20.05.2020 13:57, Jenda_P, (Kvízy)
3. je podle mě krabilice zápašná... Díky za eleuterokok ostnitý a klanoprašku čínskou, to jsem neznal.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30