Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Loučení s ohnivci zimními..., 05.04.2020 19:30, Zdeno(m), (Houby)
Jistě jste sledovali život třináctičlenné skupinky v průběhu podzimu a zimy. Popravdě jsem si představoval estetičtější a úhlednější kytičku karafiátků...
Re: Loučení s ohnivci zimními..., 05.04.2020 19:30, Zdeno(m), (Houby)
Co tihle listopadoví krasavci absolvovali, je stejně obdivuhodné a na pochvalu...Žel zhoršili se významně až poslední měsíc...
Několikadenní až desetistupňové mrazy zanechaly stopy a překazily závěrečnou přehlídku barev a ladných tvarů. přesto jim díky a za půlrok to zkusíme znovu...
Moji kronikáři a apologeti dobře vědí, že každoročně na přelomu března a dubna dávám smrže kuželovité, blízké to sousedy zmiňovaných ohnivců...
Heuréka, málem jsem vykřikl, když jsem ve svahu, ze kterého jsem měl respekt už za "zdráva", spatřil jediného zástupce druhu. Odhaduji tak osm metrů...
Re: Re: Loučení s ohnivci zimními..., 07.04.2020 16:40, Pavla, (Houby)
Gratulace a taky respekt, Pane!
Velký zoom zajistil jen čárku a doklad o nálezu, neva, radost jsem měl stejně...Teď mne čekají kačenky, májovky, podtrnky a hlavně baňka velkokališná. Bude-li štěstí i sírovec, terčovnice síťnatá, límcovky, polničky, čapulky, míhavky, na vše mám cíleně políčeno...
Re: Re: Loučení s ohnivci zimními..., 06.04.2020 20:32, houbomil-Klášterec(m), (Houby)
U nás ještě nejsou!
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30