Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Chca nechca, 19.11.2019 20:55, Pavla, (O přírodě)
musím si postěžovat. Někdo se do lesa dostane, kdy se mu zachce, mipera se prochází po lese dokonce se samotným Jardou Malým, Yohaness má zase svého Herčuse a ve stejném duchu bych mohla pokračovat dál a dál. To jen já chudák bojuji každou sobotu jako Doňa Quijote de la Mancha s větrnými mlýny a svým mužem, kterého mé houbovycházky čím dál tím víc nudí. Btw hnojník na obrázku ztvárňuje jakože moji maličkost v brnění a s kopím. Pochopili, že?
Re: Chca nechca, 19.11.2019 21:39, Zdeno(m), (O přírodě)
Jasně, ta silueta, ten dres, to odhodlání v pohledu, prostě celá Ty...
Re: Chca nechca, 19.11.2019 21:47, mipera, (O přírodě)
Pavlo, Jarda Malý se přestěhoval a bydlí 10 km ode mne. V sobotu večer mi volal, že jede v neděli do Prahy a jestli nechci jet s ním. Já jsem, pochopitelně, hned souhlasila a nemělo to chybu. A fotky máš pěkné.
Re: Chca nechca, 19.11.2019 23:13, Kraken(m), (O přírodě)
Boj proti větrným mlýnům. To moje milá žena by se mnou do lesa ani nešla. Ale možná je to tak lepší, jen by mě zdržovala...
Re: Chca nechca, 20.11.2019 11:06, vevanek, (O přírodě)
Málokdy se sejdou partneři, kteří mají stejnou zálibu (já zase s ním nejezdím na kole, protože to neumím). A tak když chce tak se mnou jede, to když může sbírat hříbky a když ne, tak ho nenutím. A to mě ani nijak nezdržuje, protože se u auta rozejdeme každý na jinou stranu. Ale stejně se mi nejvíc líbí být v lese sama.
Re: Re: Chca nechca, 20.11.2019 14:15, Zdeno(m), (O přírodě)
Koukám, že já mám protekci, moje choť chodí se mnou nejen do lesa ráda a s padesátiletou zkušeností ví, že když sundám batoh, zalehnu či zakleknu, že je vhodné chodit v blízkém okolí a čekat, až v opačném pořadí proběhnou popsané úkony a budeme pokračovat na trase...
Re: Re: Re: Chca nechca, 20.11.2019 15:15, mipera, (O přírodě)
Já to mám také dobré. Aby mě muž rád vozil, koupili jsme nové velké auto, které si předělal na obytné. Je do něho zamilovaný a je v něm raději než doma. Stále tam má co vylepšovat. Odveze mě, kdy chci a kam chci - on je ve svém pojízdném pokojíčku a já mohu být v lese, jak dlouho se mi zamane.
Re: Chca nechca, 19.11.2019 20:55, Pavla, (O přírodě)
Víte, nechci manžela moc pomlouvat, protože je to zlatý člověk, ale prostě jen neprojevuje to pravé nadšení nad tím, nad čím jásám já. Jo a to si ještě představte, že všichni mí blízcí, rodina i kamarádi, ho jen utvrzují v tom, jaký není světec, když musí pořád se mnou chodit na houby, navíc... bez košíku.
Tak jen postává opodál jako "dřevo", zívá (schválně nahlas a často) a já potom (logicky) focení flákám... (Zkusí někdo bez mikroskopu? Aleši? Polymorpha nebo longipes?) ;)
Re: Re: Chca nechca, 19.11.2019 23:05, Kraken(m), (O přírodě)
Pavlí, to bude ten longipes.
... a flákám, že ani nemám čas vypucovat a nadýchat "papouškovi" peří.
Re: Re: Chca nechca, 20.11.2019 12:30, MACEK, (O přírodě)
Líbí
Re: Re: Chca nechca, 20.11.2019 12:33, vevanek, (O přírodě)
Je parádní Však nefotíš do atlasu, aby musela být vypulírovaná.
Re: Re: Chca nechca, 20.11.2019 21:39, tomaj, (O přírodě)
Vyčištěná, nevyčištěná, mně se líbí.
Proto neustále vymýšlím, čím bych mužíčkovu motivaci a náladičku zvedla. Např. teď v sobotu jsem zahlídla v jeho oku jiskru, to když jsem začala drmolit o léčivých účincích boltcovitky bezové a že bych se mohla pokusit...
o chutnou pikantní čínskou "ušní" polévku. Nechci se moc chlubit, byla to moje premiéra, ale to, že jsem ji ani nestačila vyfotit, hovoří snad za vše, ne? ;)
Re: Re: Chca nechca, 19.11.2019 23:02, Dano, (O přírodě)
Fotky pěkné, výběr velký, jen tu polívku bych chtěl vidět, já ucha dávam do číny a to je jediná věc, kde jí choť snese(ale čínu máme min. 1x týdně).
Ovšem při dalším sobotním nálezu mě napad ještě jeden (lepší) nápad. Co kdybych mu příště pro jeho ještě větší "veselost" připravila polévku z chutných openěk, které jsem se už jakž takž naučila sbírat?
Prrrr, zadržte lynč! Pochopitelně vím, že toto nejsou opeňky a (naštěstí) jsem už dost stará na to, abych věděla, že tak, jak není radno v mrazu olizovat zábradlí, není radno ani experimentovat s těmito houbičkami. So don't worry, be happy (i bez nich). Děkuji všem za trpělivost u mých příspěvků a přeji pohodový večer.
Re: Re: Chca nechca, 19.11.2019 21:24, petras, (O přírodě)
Hele houby.A hezky vyfocené.Znám už jen z obrázků.
Re: Re: Chca nechca, 19.11.2019 21:42, Zdeno(m), (O přírodě)
Už jsem sepisoval protestní petici...
Re: Re: Chca nechca, 19.11.2019 23:14, Kraken(m), (O přírodě)
Re: Re: Chca nechca, 20.11.2019 20:45, houbomil-Klášterec(m), (O přírodě)
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30