Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Taky jsem se byl podívat v bučině, 18.11.2019 22:53, Kraken(m), (Houby)
Doufal jsem, že konečně v mokrém listí objevím anthinu ohňovou. Hned z kraje jsem narazil na další strmělky veliké.
Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 18.11.2019 22:53, Kraken(m), (Houby)
Následovala nějaká kuřátka, či kuřátečka.
Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 00:11, Tori(m), (Houby)
Ramaria, asi.
Další houba byl ryzec, Mléko měl z počátku sladké, ale postupně začalo pomalu pálit na jazyku.
Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 18:33, alesjirsa(m), (Houby)
Tipoval bych Lactarius circellatus (vidím tam habrové listy), ale neviděl jsem to naživo...
Pak se objevilo velké množství šťavnatek slonovinových.
A o kousek dál větší plodnice, které jsem si určil jako šťavnatky rezavějící. A bohužel špatně. Správný název je šťavnatka žlutolemá.
Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 18:35, alesjirsa(m), (Houby)
Proč myslíš, že je to discoxanthus ? Tohle vypadá jako typická H. chrysodon.
Re: Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 23:31, Kraken(m), (Houby)
Díky za správné určení. Chrysodon jsem neznal. Opravím.
Je to můj prvonález. Ještě pohled na lupeny.
Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 17:30, Pavla, (Houby)
Prvonález si ovšem žádá gratulaci a pochvalné mručení.
Re: Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 20:00, Kraken(m), (Houby)
Vypadá to, že jsem se sekl s určením. Ale i tak je to prvonález.
Re: Re: Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 21:01, Pavla, (Houby)
V poho, však moje gratulace taky pořád platí.
Další ryzec je ryzec zelený. Možná i ten předešlý je on, jen bez skvrn na klobouku.
Taky několik druhů pavučinců se tam vyskytovalo.
Trochu opotřebovaná. přesto stále půvabná helmovka narůžovělá.
Ještě jeden druh kuřátek na dřevě.
Anthinu jsem nenašel, i když jsem přehrabal alespoň metrák listí. Ani na hřibovité nebyla tahle bučina tak plodná, jako ta Houbomilova. Našel jsem jen tohoto veterána hřiba kováře...
Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 19:09, MirekK, (Houby)
Pekny nalezy,Karle.
... a hned o kousek dál dokonce jednoho dorostence. Dnes tu celé dopoledne pršelo, ale pak se vyjasnilo. Teď momentálně je na teploměru 0°C, snad to ještě růst hub nezarazí...
Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 18.11.2019 23:21, tomaj, (Houby)
I tak druhově velmi pestré.
Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 05:01, houbomil-Klášterec(m), (Houby)
Růst hub to nezarazí,ale s hřibovitejma je to už koncovka!
Re: Re: Re: Taky jsem se byl podívat v bučině, 19.11.2019 23:20, Kraken(m), (Houby)
Tak sametonožky ani ústřici jsem na mysli zrovna neměl...
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30