Re: Re: Re: něco z borů a smrčin..., 21.10.2013 19:10, Patrik(m), (O přírodě)
no to máte tak, ty informace vždy poskládám z několika knih, z hlavy jen álo kdy, protože bych si tam asi nevědomky přimyslel nějaké blbosti, ta věta o jedovatosti je z knihy kapesní atlas hub 2, doc. ing. Antonín Příhoda a Ladislava Urbana, totíž starší kniha a jak jsem si všiml některé knihy mají u jednoho druhu odlišné názory, např co se týče výskytu, takže potom je to těžké najít něco spolehlivého...k fotkám, ty nejhorší a nejrozmazanější jsou totiž nejstarší vyfocené - asi před rokem, polovina z nich je však už bych řekl na úplně jiné úrovni, jak jste si všimli a to je především i vaše zásluha, jelikož nebýt vámi fotil bych tak hrozně doteď, mÝm cílem je každopádně najít a vyfotit postupem času fotky mnohem lépe a nahradit ty špatné za ty dobré, ale to chce určitě čas a mazat se mi je zrovna nechce.....a ještě bych chtěl dodat skutečnost, že druhy jako helmovka miskovitá jsem určil podle utržené plodnice, i když je fakt že ještě minulý rok, kdy jsem z houbami začínal jsem opravdu určil druh podle prvního shodného ´obrázku´ v atlasu co jsem našel, bylo to především proto, že jsem si neuvědomoval kvantitu druhů na našem území