O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Víkendová výstava hub v Liberci, 06.10.2013 20:27, Zdeno(m), (O přírodě)

...se překvapivě(!) opět vydařila. Šéf houbařů Pepa Sedláček bývá rád v pozadí, ale před chvílí byl viděn dokonce v televizi na Primě.

Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 07.10.2013 08:58, elena, (O přírodě)

Reportáž na Primě jsem viděla, k úspěšné výstavě gratuluji.

Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 07.10.2013 18:00, Zdeno(m), (O přírodě)

Dík...

Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 06.10.2013 20:27, Zdeno(m), (O přírodě)

Návštěvnost vysoká, spousta omladiny (to těší dvakrát), exponáty pracně nasbírané a pečlivě ošetřované a upravované.

Přístřeší u ochranářů a Správy Jizerských hor přívětivé a vstřícné, vystaveno bylo přes dvě stovky druhů, ze vzácnější vyzdvihnu housenici červenou, hlívu olivovou, ježatce různozubého, ryzce polokrvavomléčného, čirůvku oranžovou. Mrazy nám trochu překazily bohatší sběr a tak došlo k absenci populárního "hořčáka" a dokonce přechodně i růžovky...

Před týdnem jsme sbírali pro přátele ze Slavkovského lesa a mnoho druhů jsme po týdnu už v lesích neviděli. Vzadu Javas a Honza Gaisler, druhoví donátoři vzácnějších rarit...

Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 07.10.2013 18:39, Patrik(m), (O přírodě)

pěkně připravené, je vidět že si někdo dal velkou práci i s těmi popisky, jenom škoda, že se žádné výstavy nepořádají v ostravě, teda alespoň co to sleduju, tam bych si někdy zašel...

Dostavil se i jednatel ČMS, přítel Aleš Vít, alias Tonda Houba. Pochválil a jel rychle vrátit manželčiny uvezené klíče...

Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 06.10.2013 20:41, karelzbrd(m), (O přírodě)

zdravím z Brd, Zdeno, Tebe bych bral i jako fotoreportéra... Hezká výstava, hezké fotky - viděl jsem v televizi a jak se zmiňuješ, růžovky zmizely, ale byly, jenže ti hořčáci aspoň u nás, ještě nebyli.

Fotka je sic starší, ale jak píšeš, podzim udeřil o víkendu a já ho vítám - rozzářil les a já konečně začal fotit i jiné věci...

Re: Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 06.10.2013 20:42, karelzbrd(m), (O přírodě)

podařilo se mi nafotit asi nejsilnějšího paroháče v oboře, kam jezdím na jeleny.

Re: Re: Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 06.10.2013 20:46, karelzbrd(m), (O přírodě)

a dnes jsem se soustředil na častého souputníka rašeliníku - mech zvaný ploník, ten je taky skvostný.

Re: Re: Re: Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 06.10.2013 20:49, karelzbrd(m), (O přírodě)

fuj, ten obrázek se mojí uspěchaností rozsypal

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 06.10.2013 20:53, karelzbrd(m), (O přírodě)

jo, bylo tam krásně...

Re: Re: Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 07.10.2013 11:05, vlk(m), (O přírodě)

...vypadá to na nepravidelného dvacateráka...kapitální kousek...

Re: Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 07.10.2013 09:08, elena, (O přírodě)

V Jeseníkách (alespoň v tom našem koutě u hranic s Polskem)se hořčáci prozatím neobjevují, růžovky stále rostou. A i jinak je tady hub všelijakých, radost pohledět :-). Něco i do košíku, něco jen pro potěchu oka. Hezký den všem.

Re: Re: Víkendová výstava hub v Liberci, 07.10.2013 11:03, vlk(m), (O přírodě)

...je vidět dobře odvedená práce...gratuluji...patří to k výstavě v Liberci...nějak divně se to řadí...

Jó, když se daří...Prvnímu říjnovému víkendu se ovšem dařilo příkladně...

Tak díky všem a v pondělí probereme přípravu na příští rok. Liberecký kroužek uspořádal přes dvě desítky výstav, po čtvrtstoletí jsme navázali niť a už ji nepřetrhneme...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30