Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Prázdniny utekly jako voda, 04.09.2018 10:34, Pavla, (O přírodě)
a tak jsme vlastně už první zářijový víkend trávili kde jinde, než v Beskydech. Někdo i s písní na rtech: ;)
Re: Prázdniny utekly jako voda, 04.09.2018 16:13, petras, (O přírodě)
Týýýý brďoooo!!!!
Re: Prázdniny utekly jako voda, 04.09.2018 19:16, Zdeno(m), (O přírodě)
Hmmm...
Re: Prázdniny utekly jako voda, 04.09.2018 21:27, karelzbrd(m), (O přírodě)
nádhera
Re: Prázdniny utekly jako voda, 04.09.2018 10:34, Pavla, (O přírodě)
♫ V sobotu som objavila tri uťaté kyje, s jednym budzem muža bici a s tym druhym dzeci, dzeci, dzeci, dzeci ...
a s tym tretim kyja kyjačiskom pojdem na zálety. ♫
Pravdou ovšem zůstává, že bita jsem byla spíš já. V neděli večer objevil na sobě muž první klíště a začala první dršťková. Jeden sobotní prvonález, který jsem si určila jako (snad) chřapáč kosťovitý.
Re: Re: Prázdniny utekly jako voda, 04.09.2018 11:19, Tori(m), (O přírodě)
Úžasná písnička. :D :D Jinak kosťovitý asi ne, ten má žebrovaný třeň a žebra jdou až na tu mističku. Tohle je spíš skupina okolo H. macropus-villosa-fibrosa. H. cupuliformis asi ne, ta by měla být hnědá a míň chlupatá.
A včera nad ránem mě vzbudil ssssyčivým dotazem, při kterém mával levou rukou nad hlavou: „Můžeš mi laskavě říct, co to mám v podpaží?“ A co myslíte? Měl ho tam. Akurát, že tahle mrška (asi tím, jak jsem byla ještě ráno rozespalá) se mi zaboha ne a ne a nedařila vytáhnout. A tak jel miláček místo do práce k doktorce a já slízla druhou dršťkovou. Nevím, nevím, asi mám s lesem na čas utrum. Hlíva plicní.
Sobota nebyla o houbaření, to se chodilo křížem krážem po horách a jen já měla oči na šťopkách, zdali někde něco neuvidím. Bondarcevka horská přehlídnout nešla.
Re: Re: Prázdniny utekly jako voda, 04.09.2018 16:15, petras, (O přírodě)
To jsem asi potkal na pařezu taky,mysla,že je to outkovka,nechal jsem ji bez fota.
Neděle, to už byla jiná. Tady zněl úkol jasně „Najít něco do polívky.“
Ta byla nakonec díky křemenáčkům a liškám zachráněna a došlo i na nedělní bábovku. Mějte se fajn.
Re: Re: Prázdniny utekly jako voda, 04.09.2018 22:24, tomaj, (O přírodě)
Parádní nálezy, pěkné fotky.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30