Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ještě přidám něco ze Šumavy II, 31.07.2018 18:57, alesjirsa(m), (Houby)
Také mě to mrzí, ale napadlo mě to den předtím, že bych si tam udělal výlet, takže předpokládaje, že všichni už budou mít na sobotu své plány, jsem si nikoho netroufal oslovit. Tak kdybyste tam zase příště chtěli jet, budu rád, když dáte vědět, a případně se k Vám s radostí připojím.
Co se zajímavějších nálezů týče, u stejné cesty (myšleno té, na níž byla Cheilymenia) jsem ještě našel vláknici pavučinkovou (Inocybe petiginosa), plesňáka čekankového (Thelephora penicillata), malý stroček kadeřavý (Pseudocraterellus sinuosus), hodně slizeček porcelánových (Mucidula mucida), bochníček potoční (Adelphella babingtonii), malý nevyvinutý stročkovec kyjovitý (Gomphus clavatus), na bukové větvi ostnateček křehký (Dentipellis fragilis) a zajímavou čihovitku (zatím se pouze domnívám, že by to mohla být Ascocoryne inflata). Potom kolem oplocené části na bukových kmenech hodně václavek, o kterých si myslím, že to jsou Armillaria cepistipes, potom nějaké druhy, které už jsme viděli během semináře (včetně ohňovce Pouzarova
) a na jednom smrkovém kmenu šafránka ozdobná (Tricholomopsis decora), mladý houžovec, pravděpodobně vlčí (Lentinellus vulpinus) a houba parazitující na hlence, o níž mě Jirka Kubásek před chvílí poučil, že se jedná o Polycephalomyces tomentosus (za což mu míří poděkování).