Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Pár drobností z expedice na Kokrháč a včerejší projížďka na kole, 23.09.2017 12:23, Kraken(m), (Houby)
Tohle byl cíl mého snažení, chtěl jsem ho ještě jednou pokořit. Za mého dětství jsem ho znal jako Kikeriki a od té doby jsem tam nebyl
Re: Pár drobností z expedice na Kokrháč a včerejší projížďka na kole, 23.09.2017 12:23, Kraken(m), (Houby)
Pýchavky všeho druhu se teď vyrojily všude. Cestou se mi zalíbily tyhle hruškovité. Ale domů jsem vzal maličké obecné na mozeček.
Hadovku smrdutou jsem našel po čichu.
Hřibů sametových jsem cestou potkal povícero, ale nejvíc se mi zalíbil tenhle prcek, který vyrůstal z mechu na balvanu.
Na vlhkých kusech dřeva rostly tyhle bílé povlaky, některé tvořily jakoby mističky.
A když jsem se včera v podvečer jel na chvilku projet před večeří, zastavil jsem zkusmo u lesa a už jsem se dál nedostal. Na pár metrech jsem našel desítky začínajících křemenáčů osikových, kozáků březových a ryzců smrkových.
Čirůvka osiková tam taky rostla.
A ještě dám na závěr jednu voskovku kuželovitou.
Re: Re: Pár drobností z expedice na Kokrháč a včerejší projížďka na kole, 23.09.2017 13:14, petras, (Houby)
Hezké.Taky jsem musel tento týden víc jezdit a všude u cest,na polích,kraji lesa je neskutečné množství žampionů,bedel,klouzků,pýchavek a různé drobotiny.Bohužel nebyl čas fotit.Dnes pořádně leje,za poslední dobu teprve třetí déšť,tak snad už to těm houbám bude stačit.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30