Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
S odborníkem v lese, 19.09.2017 17:24, vevanek, (Houby)
... dnes jsem jela s J. Součkem z ČB do Malont dohledat pevníkovku žloutkovou. Modlila jsem se, aby tam ještě byla, aby ji nezlikvidovali slimáci. Našli jsme ji celkem brzo a zjistili jsme, že je větší, protože roste v dutině pod mechem. Tak si ji zaměřil, vyfotil a vzal vzorek do muzea
Re: S odborníkem v lese, 19.09.2017 17:24, vevanek, (Houby)
... protože začátkem října bude v ČB výstava hub, vydali jsme se zjišťovat, co tam roste, zda pojedou sbírat houby i tam slizák lepkavý
... našli jsme ještě dva druhy kržatky z rodu Phaeocollybia, olivovou a asi štíhlou, ale to si nechám ještě potvrdit kalichovka spáleništní
... sice nám meteorologové vyhrožovali deštěm, ale nakonec ani nekáplo strmělka kyjonohá
... je to strašně fajn, když vám někdo nalezenou houbu hned určí helmovka růžová
Re: Re: S odborníkem v lese, 19.09.2017 18:03, alesjirsa(m), (Houby)
Krásná fotka.
Re: Re: S odborníkem v lese, 20.09.2017 00:11, Dano, (Houby)
To ti věřím, bral bych to taky.
... myslím, že se nám vycházka vydařila. Já i p. Souček jsme byli hlavně rádi, že pevníkovka tam ještě byla, našli jsme dost druhů hub (i když jsem je všechny nefotila) a já se dozvěděla hodně zajímavých informací o výskytu hub na jihu Čech, o kterých jsem neměla "ánung", že tu rostou. závojenka lesklá
Re: Re: S odborníkem v lese, 19.09.2017 23:42, Dano, (Houby)
V Beskydech ještě nevylezla. Jo je to ona, ale já jí vždy našel se světlejším sytějším modřejším kloboučkem
... a překročím zajímavým růstem ryzců pěkně do čtverce. Nejsou takto přesazené, rostly tak. Mám na to svědka
Re: Re: S odborníkem v lese, 19.09.2017 17:30, alesjirsa(m), (Houby)
Pěkné. Krásně jste si to užili.
Re: Re: S odborníkem v lese, 19.09.2017 23:52, Dano, (Houby)
Jehovova?
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30