Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 21:10, petras, (Houby)
Po dvou dnech jsem se vrátil do rokle nad barák.Šel jsem se podívat,jestli znovu nenajdu Tori ty zemničky.První houbičkou po paraplíčku hnojníčka bylo "něco"v tlející větvi.
Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 21:10, petras, (Houby)
Vypadalo to jak malá kačenka,sotva tak 8 centimetrů,nakonec je z toho psivka.Nikdy jsem je nenašel a tato byla sama a ještě takový zákrsek.
Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 21:50, Zdeno(m), (Houby)
Psivka obecná...
Další houbou byla tato kráska,dvě ségry už likvidovali slimáci
Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 21:16, alesjirsa(m), (Houby)
Slizečka kořenující.
Moje oblíbené helmovky už jsou na více místech.
Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 21:17, alesjirsa(m), (Houby)
... krvonohé.
Pak jsem došel do míst,kde bývají krávy,ještě jsem tam letos nebyl.Rozšlapaný potok a najednou to ožilo.Na špalku nějaké drobné houbičky,vypadaly jako malá hlíva
Trepkovitka ...
Asi dvacet centimetrů nad vodou na holé hlíně,všechno velikost pár mm.
Barva mírně do fialova
Pak začalo mírně pršet,došel jsem na kraj olšiny a přemýšlel,jestli mám počkat,nebo zabalit fotoaparát.Pohled pořád na zem a najednou něco oranžového.Jáká je to asi pravděpodobnost,že na několika kilometrech se zastavím nad housenicí.Letos prvonález a hned dvakrát.Ten ananas je olšová šiška.
Gratuluji.
Na jednom z mála shnilých stromů,které mi tam soused nechal a kde jinak roste dost druhů,pár opěnek a nějaké malé tečky.Po zvětšení jsem zjistil,že to nejsou hlenky ale asi žebernatka.Velikost asi 3 mm
Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 22:20, tomaj, (Houby)
Paráda.
Pro Aleše,po větru spadla na cestu větev z dubu.
Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 21:18, alesjirsa(m), (Houby)
Ostny jsou takové zvláštně roztřepené, ale nejvíce mi to připomíná struhák blanitý.
Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 21:49, Tori(m), (Houby)
Zdravím a gratuluju k pěkným nálezům. To chlupaté netuším, nejvíc mi to připomíná ty houby na muchách. Zemnička se třeba ještě objeví, na SK jsem ji sbírala v polovině října. Já jedu v pátek do Podvozku (tj. někde mezi Koutama a Vozkou), mám tam vyhlédnutý potenciální flek na bryoparazity, tak uvidím, jestli najdu i něco jiného než řasnatku hnědou. :D Dala bych zas nějaký obrázky, jenže tak akorát stíhám určovat a už ne upravovat fotky. Tak třeba v zimě dám nějaké ohlížecí. :-)
Re: Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 21:59, petras, (Houby)
Rostlo to na holé zemi,nic tam nebylo,musel jsem to vyrýpnout a dát na kmen,jinak se to nedalo vyfotit.
Re: Re: Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 22:53, Kraken(m), (Houby)
Krásné nálezy a fotky!
Re: Re: Re: Re: Re: Zdechl pes?Kde všichni jste?, 06.09.2017 23:46, petras, (Houby)
Díky,taky to máš hezké,u té housenice jsem si vzpomněl na Tebe.
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30