Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Za vatovci ..., 29.08.2017 22:35, soucekp, (Houby)
Podle hesla "Až se léto se zeptá, cos dělal v zimě?" jsem v zimě pátral po lokalitách vatovce obrovského - a nakonec našel
Re: Za vatovci ..., 29.08.2017 22:35, soucekp, (Houby)
No a včera jsem se už potřetí vypravil na stejné místo. Nejdříve jsem si myslel, že mi slimáci sežrali všechnu moji radost ...
... ale potom jsem objevil větší plodnici - a poprvé našel vatovce v přírodě v jatečním stavu
... potom ještě dvě
... přidal se krásný "fotbalový míč"
... a ještě dvojička
a nakonec jich bylo prostě moc
Re: Re: Za vatovci ..., 30.08.2017 03:40, MACEK, (Houby)
To jsou žně
Re: Re: Za vatovci ..., 30.08.2017 12:46, alesjirsa(m), (Houby)
Tolik najednou jsem jich ještě nenašel. Pěkné.
Podaroval jsem kamarády, nějaké hodil na pánev a ještě mi zbyly v lednici, tak budu zase zítra kulinařit. Mám spadeno na houbový krém . Mějte se prima PS
Re: Re: Za vatovci ..., 29.08.2017 22:44, Dano, (Houby)
Jak to chutná jako řízek, podobně jako sírovec?
Re: Re: Re: Za vatovci ..., 29.08.2017 22:52, soucekp, (Houby)
Sírovec jsem jedl a už nikdy více . Tohle je úplně jiná liga - pro mě nejlepší houbové řízky - úplně se rozplývá na jazyku . Takže za mě - chutná to úplně jinak
Re: Re: Re: Re: Za vatovci ..., 29.08.2017 23:07, Dano, (Houby)
Tak tos mi teda pomohl, furt nevím jak ? A sírovec mi teda chutnal, možná si měl nějaký starý.
Re: Re: Re: Re: Re: Za vatovci ..., 30.08.2017 08:10, soucekp, (Houby)
Já tu chuť fakt popsat neumím. Možná bych to přirovnal ke klasickému smaženému sýru. Vždycky se to krásně rozplyne na jazyku A sírovec byl čerstvý. Mně chutnal na kari, to bylo dobré. Ale řízek nic moc. Holt každý má jiný chutě
Re: Re: Za vatovci ..., 29.08.2017 23:19, basset(m), (Houby)
A příště to zkus takto: plátek vatovce (1 až 1,5 cm) plátek šunky (šunkové koleno je lepší ) list ledového salátu (pár lístků rukoly) plátek sýra list ledového salátu (pár lístků rukoly) plátek šunky ... plátek vatovce zabalit do trojobalu No pak teprve vyprávěj
Re: Re: Re: Za vatovci ..., 29.08.2017 23:51, Kraken(m), (Houby)
Já bych řekl, že obalený chutná trošku jako oblíbený smažák. To, co popisuje basset, je asi taky moc dobré, ale v téhle úpravě by mi chutnal zřejmě i šiškovec!
Re: Re: Re: Za vatovci ..., 30.08.2017 08:07, soucekp, (Houby)
A potom normálně na pánvi? Není to moc vysoké? Jinak to vypadá luxusně
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30