O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

V naší obci ba i mezi kopci, 27.08.2013 21:38, P.T.(m), (O přírodě)

Hezký večer, máte všichni krásné nálezy. Začíná se nám blýskat na lepší časy, zdá se. Počasí nabralo směr houbařům milý a podzim se tak jeví hnedle optimističtější, než před třemi týdny. Přidám několik dnešních nálezů, avšak nikoli z lesa. V jabloňové aleji na Újezdec sedělo šest vatovců. Při absenci košíku jsem je nechal na místě, že tam zajedu odpoledne na kole. To jsem však netušil, že na inkriminovaném místě bude provádět manévry nějaká technika, a tak zbyly čtyři placky a dva nebratelné kousky.

Re: V naší obci ba i mezi kopci, 27.08.2013 21:39, P.T.(m), (O přírodě)

Snad jeden vydrží na nedělní schůzku mykoklubu...

Ze silnice lemované jabloněmi jsem odbočil na polní cestu lemovanou pro změnu hrušněmi. V nízké sešlapávané trávě se dařilo špičkám travním. Musel jsem je trochu přesadit, aby se vůbec daly fotit...

Další objekt pro focení jsem našel až při zpáteční cestě v naší obci. V sušším trávníku mezi jednotou a křižovatkou už několik let roste pečárka Bernardova.

Ta bílá se setsakramentsky špatně fotí...

Posledním nálezem se vrátím do oné staré jabloňové aleje. Několik let v ní na různých místech pravidelně vyrůstají bedly s mým pracovním názvem "bedla podezřelá". Nashledanou příště

Re: Re: V naší obci ba i mezi kopci, 27.08.2013 21:56, P.T.(m), (O přírodě)

Obratem dodávám, že jde o bedlu zahradní, jak mi již bylo určeno na (ne)spřátelených stránkách.

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30