Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Holubinky, 13.03.2012 19:42, fáfa(m), (O přírodě)
Dneska mě došla objednaná kniha o holubinkách,zběžně jsem jí prolistoval a sem ohromenej,opravdu parádní dílo vřele doporučuji,akorát teď v těch holubinkách budu mít totální guláš
Re: Holubinky, 13.03.2012 21:08, Joska(m), (O přírodě)
Mám něco podobného, a dopadl jsem přesně tak, jak si předpovídáš pro sebe... ;)
Re: Re: Holubinky, 13.03.2012 21:11, Joska(m), (O přírodě)
...druhý pokus...
Re: Re: Re: Holubinky, 13.03.2012 21:22, admin(m), (O přírodě)
... asi máme něco rozbitýho ... Dokážeš mi prosím Josko popsat, jak se ti to povedlo? Je na tomhle obrázku, který vkládáš něco zvláštního?
Re: Re: Re: Re: Holubinky, 13.03.2012 21:50, Joska(m), (O přírodě)
Zkusím ho poslat e-mailem.
Re: Re: Re: Re: Re: Holubinky, 13.03.2012 22:04, Joska(m), (O přírodě)
Nepošlu, neznám... Ale chyba je asi v mé nepozornosti. Měl jsem uloženo jako jpeg. Takže zkusím znovu...
Re: Holubinky, 14.03.2012 10:24, tapik, (O přírodě)
naprostý souhlas s Fáfou, toto je třetí kniha o holubinkách co mám, zatím nejobsáhlejší,čím víc v ní čtu a listuji tím složitější, je v ní dost holubinek o kterých jsem neměl ani páru a ani na netu není o nich zmíňka
Re: Holubinky, 14.03.2012 11:35, burlik, (O přírodě)
Tahle kniha je dobrá!! Určitě byste ji měli mít. Najde v ní dost nového houbař, houbomil i amatérský mykolog (a možná i profesionální ji využije). Kdo se pak o holubinky bude chtít více zajímat, doporučuji dva díly Russula od Sarnariho (ale to jsou velké bichle, dražší, kdo umí jen česky má smůlu a varuji: holubinkový guláš se Vám prohloubí možná pak ještě víc co se týče druhů - i když skupiny tam má zpracovány přehledně). Po dohodě pro zájemce mohu donést k nakouknutí na pražské či jihlavské přednášky.
Re: Holubinky, 13.03.2012 21:12, Roman Manak(m), (O přírodě)
Já tu knížku mám prakticky hned od té doby co vyšla a tak jsem měl možnost si ji pořádně projít. A je pravda, že je skvělá a všem ji můžu doporučit. Ale s tím gulášem jsem na tom podobně. Poznám plus mínus třicet druhů holubinek a o těch co jsem v lese nepoznal, jsem předpokládal, že jich bude zhruba jednou tolik. jenže ono je jich pětkrát tolik jak vidím podle této knížky :-)
Re: Re: Holubinky, 14.03.2012 00:53, basset(m), (O přírodě)
Koukám jako houbolog amatér a houbožrout profesionál jsem na tom v holubinkách stejně jako houbologové. Taky znám těch cca 30 druhů holubinek (podle knihy, kterou má Joska), ovšem jenom těch běžných a zejména těch požíratelných a těch, kterých nemám sbírat
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30