O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Jak fotím já..., 27.03.2017 23:04, Zdeno(m), (O fotografování)

Nejsem žádný odborník, spíše pocitový dokumentarista a příznivec fotopoezie, včetně kategorie všedního dne...Vědecké a sofistikovaně opticko fyzikální souvislosti focení mne, vzdor matematicko fyzikální erudici, jaksi míjejí a nechávají chladným...

Re: Jak fotím já..., 27.03.2017 23:15, soucekp, (O fotografování)

Tak to je opravdu hustá skupinka

Re: Jak fotím já..., 27.03.2017 23:04, Zdeno(m), (O fotografování)

Líbí, nelíbí, to vypadá zajímavě, tohle by mohla být super fotka - to jsou signály a mechanismy, vedoucí k expozici po kontrole "operačního pole"...

U těchle obrázků snad nebudu ani prozrazovat mizernou přípravu a spontánnost vzniku fotek...Malý nikon, makro režim, no tak jo, z ruky, aniž bych valně viděl na display...

Re: Re: Jak fotím já..., 27.03.2017 23:15, basset(m), (O fotografování)

Jo jo, pak je to jenom o tom, zda to zveřejním nebo jo. A toto bych asi nedal.

Re: Re: Re: Jak fotím já..., 27.03.2017 23:18, Zdeno(m), (O fotografování)

Ani já, byl to jen kontrolní brouk, obstál jsi...

Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 27.03.2017 23:19, Zdeno(m), (O fotografování)

Potvrzuje to ovšem jen moji výše avizovanou úvahu...

Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 00:00, basset(m), (O fotografování)

Já samozřejmě vím, že jdeš do boje i s pochybnými "tarokovými" trumfy a čekáš, zda se někdo chytne či jo. To je hezké, ale po boji, kdy je každý s nejvyššími generálskými výložkami, by se také mělo prozradit "Curriculum vitae". Máme tady řadu skvělých fotografů a několik dalších možná méně zkušených, kteří by potřebovali možná jenom trochu popostrčit (včetně mě). Nejde jenom o fotografickou techniku, ta se časem nechá nějak zmáknout. Ale jde např. o kompozici - kdy a jak se postavit k objektu, protisvětlo ano / ne, zastínit či ne, podhled či nadhled, doplnit objekt komparsem či ne, přesadit jinam nebo ne, uklidit nebo neuklidit, složitější - třeba podexponovat, skládání snímků ( kauza Chorchee ) - takové to téma, krásná houba zasluhuje krásnou fotku !

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 00:05, chorcheee(m), (O fotografování)

Souhlas.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 08:37, Zdeno(m), (O fotografování)

I můj...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 11:16, Zdeno(m), (O fotografování)

Mimochodem, vždy jsem nabízel, nabízím a budu nabízet spolupráci, byť je spousta parametrů nepřenositelných a patří jen ke konkrétní kombinaci člověka, mašinky, IT zdatnosti a nastavení CNS. Jak jsem včera poznamenal, vnímám po svém a asi to už tak zůstane...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 18:10, vevanek, (O fotografování)

Vždyť je to fajn, že nejsou všechny fotky "na jedno brdo", že každý má svůj styl. Člověk si nemusí kolikrát ani přečíst jméno autora a už ví, od koho fotky jsou. Basset - dokonalost sama, fáfa - hodně barviček, Tonda z Kralup - temná pozadí a "brutální" rámečky, Honzík - sluníčkové fotky (kam Honzík zmizel?), já - se vším tím roštím okolo atd. Ale každý určitě dáme do fotky vše, co umíme, i my, co se s mašinkami pořád ještě pereme.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 19:09, chorcheee(m), (O fotografování)

Jaktože ve výčtu chybím já? .

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 19:12, vevanek, (O fotografování)

Ty jsi v "atd"

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 19:24, chorcheee(m), (O fotografování)

To je rychlost . Jasně, já si dělám legraci. Chybí tam i jiní význační členové jako Yohaness, Aleš, Patrik... Ale na druhou stranu to, že jsem narcis a rád si o sobě něco přečtu a vyslechnu (a nemusí to být jen pozitivní) už asi dávno víte .).

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak fotím já..., 28.03.2017 22:12, tomaj, (O fotografování)

Po přečtení Zdenova článku jsem si říkal,ten mě buď někde viděl fotit nebo to poznal z mých ne zrovna povedených snímků(Digitální nikon,makro režim,focení z ruky,spěch atd.).
Je fakt,že je na těchto stránkách k vidění mnoho skvělých,kvalitních i méně kvalitních fotografií.
Rozdíl poznám a tak zbývá se postupně propracovávat výš.

Na zahradě toho kvete dost...

Nejen šafrány, ale i poslední sněženky...

..ale i bledule, které nelze nevyfotit...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30