Přihlásit se Seznam uživatelů
Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené
Nadpis
O příroděHoubyO fotografováníKvízy
Sobota kousek za městem, 14.03.2017 16:41, Pavla, (Houby)
bránovitce jedlového jsem zaregistrovala poprvé a moc mě potěšil, zvlášť svým zabarvením.
Re: Sobota kousek za městem, 14.03.2017 16:41, Pavla, (Houby)
Když jsem se rozplývala nad terčenkami,
Re: Re: Sobota kousek za městem, 14.03.2017 18:20, basset(m), (Houby)
To mi připadá stejné jako toto
vůbec jsem si nevšimla žlutavé houbičky dole uprostřed. Mé laické oko s notnou dávkou fantazie si ji doma určilo jako možnou outkovku labyrintickou, kterou zde nedávno představil Péťa Souček. Ale znáte to, mykofil míní, mykolog mění.
Re: Re: Sobota kousek za městem, 14.03.2017 16:48, alesjirsa(m), (Houby)
Mé oko s notnou dávkou reality vidí, že to zřejmě je dřevo listnáče, o hymenoforu vypadajícím spíše meruloidně nemluvě, takže outkovka labyrintická, která je navíc vzácná, je vyloučena.
Re: Re: Re: Sobota kousek za městem, 14.03.2017 17:02, Pavla, (Houby)
OK, jen jsem to zkusila. Já totiž myslela, že fotím borovici. Rostly kolem a na zemi leželo plno odřezaných starších větví, tož jsem jednu zkusmo otočila. V každém případě díky. ;)
Re: Re: Sobota kousek za městem, 14.03.2017 20:58, Forrest Run(m), (Houby)
Jen jestli to nebude kačenka přejetá parním válcem, takzvaná "2D Kačka placka"!
Jehnědky fotit neumím, ale už je umím hledat i bez hrabání. Vám své know-how prozradím. Stačí najít padlý kmen s odchlípnutou kůrou a opatrně pod ni nakouknout.
Re: Re: Sobota kousek za městem, 14.03.2017 16:51, alesjirsa(m), (Houby)
V takovém biotopu jsem je teda ještě nehledal. Pěkné.
Re: Re: Sobota kousek za městem, 15.03.2017 06:48, Tori(m), (Houby)
A jako bonus ještě nějaký choroš + dřevomor. Ale jehnědky pod kůrou na kmeni, to je dobrá psina. : )
Tak zkuste štěstí...
Malilinkaté kuličky rtuti z rozbitého teploměru nebo vajíčka nějaké ploštice? ;)
A nakonec náš největší střevlík kožitý (Carabus coriaceus). Byl to vážně obr, ale gentlemansky čekal, až si ho vyfotím, aniž by na mě vytasil své páchnoucí zbraně. Takže fajn procházka. ;)
Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30