O houbách

Diskuse a galerie

Seřazení podle vláken | Seřadit podle času | Pouze vlákna | Doporučené

Změna zařazení vlákna

Nadpis

Kvíz pro pátečníky

Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 14:58, Pavla, (O přírodě)

když jsem v pátek seděla v zubařském křesle a poslouchala, kterak venku kvílí orkán a uvnitř vrtačka, teleportovala jsem se raději do sobotního lesa, kde zurčí potůček s pěnivým pívem jako u Dařbujána a Pandrholy na Kocandě.

Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 19:34, Tori(m), (O přírodě)

Pěkný potůček, vidim tam možnosti něčeho typu "z vřecka do vrecka" v těch březích.

Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 14:58, Pavla, (O přírodě)

V tu ránu bylo vše zalité sluncem (a zub ozónem).

P.S. U sluníčkových si vždy vzpomenu na Honzíka, kterého tímto zdravím. ;)

Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 19:26, chorcheee(m), (O přírodě)

Ozónem? Protože jsem se v průběhu svého dlouhého života už zajímal o vše, logicky i o stomatologii . Ale ozón nepamatuji...

Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 19:32, Pavla, (O přírodě)

Jo, ozónem. Chodíš na preventivky, Chucku?

Re: Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 19:36, chorcheee(m), (O přírodě)

Občas ano, ale o ozonu jsem neslyšel. Ale nyní ve čtvrtek jsem na náš seminář nasmlouval svého bývalého kolegu Standu, který na ozonu bádá. Ale v lesních ekosystémech. Ten mi využití ozonu v lékařstvá asi také pořádně nepřiblíží, mrzuté .

Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 14:58, Pavla, (O přírodě)

Ještě nikdy jsem nenašla žádnou jehnědku, takže když jste tady všichni začali popisovat, kolik jich všude je a jak jen stačí prohrábnout staré listí, vzala jsem to jako výzvu, tenkým proutkem začala opatrně přehazovat opad a po chvíli „Heuréka!“ našla jsem 1 (slovy jednu). Moje první.

Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 23:54, Dano, (O přírodě)

Všechno je jednou poprvé.
První a pěkná!

O notný kus dál, bez hrabání, na mě koukala moje druhá a ... "Game over". Důležité pro mě je, že jsem se o jejich existenci na vlastní oči přesvědčila. Jsou krásné.

Nemám ráda, když se o nich píše jako o plevelu. Já ty „červené knoflíky bez dírek“ bezmezně miluju, ať si říká, kdo chce, co chce.

Chorošek se tváří skoro už jako dospělácký sezónní hříbek, viďte?

No a rozloučím se kytičkovou hádankou. Poznáte ji? ;) Pro správného luštitele je připraven obrázek (jako u zubaře). Mějte fajn den.

Jo, ještě pochvala všem za krásné fotky Vašich vzácných nálezů. Já na urničky, na zimnivce, ani na kačenky, nikdy nenatrefím, tak jen sdílím Vaši radost a obdivuji, čeho všeho je příroda schopna.

Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 15:53, Zdeno(m), (O přírodě)

Protěž v důchodu?

Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 15:56, Pavla, (O přírodě)

Máš 50%, ano je to důchodkyně. Ale protěž ne e.

Re: Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 16:30, Yohaness(m), (O přírodě)

Otočená hvězdovka?

Re: Re: Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 16:58, Pavla, (O přírodě)

Bingo, Yohaness uhodil hřebíček na hlavičku a já posílám slíbený obrázek. Jsi borec!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 16:59, Pavla, (O přírodě)

Šlo opravdu o staré hvězdovky.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 17:02, Pavla, (O přírodě)

Zdenovi se omlouvám za mystifikaci, ale kdybych dala ze startu „kytičku“ do uvozovek, určitě bys na to přišel ajn cvajn. Obrázek (kvalitně nic moc, ale od srdce) i Tobě. ;)

Díky za reakce, kluci!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 21:58, Yohaness(m), (O přírodě)

...kuju.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 28.02.2017 22:24, Tori(m), (O přírodě)

Tyjo, co to je zač? Krásná houba. Nějaká Arrhenia/Omphalina?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár (odlehčených) amatérských „O přírodě“, 01.03.2017 07:40, Yohaness(m), (O přírodě)

To právě (zatím) nevím. Má ji na stole Vláďa Antonín, tak uvidíme. Našel jsem ji loni na travnaté hrázi rybníka v Českém ráji. Asi pět plodnic rostlo na okraji spáleniště. Podezření je na Marasmiellus tricolor...

Zobrazovaný počet vláken: 10 20 30